Смартфони

Чому Xiaomi 11T кращий, ніж 11T Pro

Share

Головний редактор Mobiltelefon.ru зіставив за основними характеристиками Xiaomi 11T та 11T Pro. З’ясувалося, що за продуктивністю процесор MediaTek в 11T показав кращі результати, ніж новий Snapdragon.

Чим же загалом відрізняються ці дві моделі одна від одної? Це процесори (MediaTek Dimensity 1200-Ultra та Snapdragon 888), обсяг оперативної пам’яті (8 ГБ та 8/12 ГБ), функції відеозйомки (4К 30 к/с та 4К 60 к/с, 8К), динаміки (стерео та harman/ kardon) і швидкість заряджання (67 Вт та 120 Вт).

  1. Комплект . Він однаковий: крім власне смартфона, в нього входить прозорий силіконовий чохол, блок зарядки, кабель, документація. Але треба зазначити, що за потужністю та розміром блоки живлення різні: один на 67 Вт – поменше, другий на 120 Вт – побільше.
  1. Час заряджання . Що стосується 11T Pro, то від 0 до 100% він заряджається за 23 хвилини (тоді як виробник обіцяє 17 хвилин). Різниця між обіцяною Xiaomi швидкістю зарядки і реальною у 11T не така велика: за 38 хвилин він зарядився до 100 відсотків, а обіцяний час становив 36 хвилин.
  1. Автономність . Незважаючи на однаковий розмір акумулятора (5000 мА * год), версія з MediaTek (11T) працює довше, ніж зі Snapdragon (11T Pro).
  1. Екран . Характеристики дисплея обох смартфонів ідентичні. Однак візуально відмінності все одно видно – у ШІМі. При установці яскравості на 100 відсотків у 11T мерехтіння менше, ніж у 11T Pro.
  1. Дизайн . Також практично однаковий у обох апаратів Xiaomi. Але є одна невелика деталь: на верхньому торці у Pro є напис Sound by harman/kardon.
  1. Звук . 11T Pro програє музику помітно голосніше за конкурента. Плюс, як говорилося, динаміки тут теж різні: harman/kardon і стерео.
  1. Процесор . Нагадаємо, що версія 11T оснащена MediaTek Dimensity 1200-Ultra, а 11T Pro – Snapdragon 888. У тестах перший чіп показує кращу продуктивність, ніж другий. А що стосується троттлінгу, то Snapdragon 888 не вдалося дізнатися результати, так як він перегрівся і закрив цей тест. У «важких» іграх типу Genshin Impact на максимальних налаштуваннях 11T Pro швидше знижує яскравість і втрачає продуктивність, тоді як FPS на 11T залишається приблизно на тому ж рівні і з трохи зменшеною яскравістю дисплея. Якщо у 11T частота кадрів склала приблизно 45 к/с, то Pro – всього 30 к/с.
  1. Камера . Вони ідентичні за «складом» (об’єктивами) та характеристиками. Проте з погляду кольору різниця є: краще справляється з цим 11T. Те саме з кількістю шумів, деталізацією у складних умовах. Але це якщо про фотографії. А у зйомці відео за функціональністю однозначно виграє 11T Pro за рахунок підтримки 4К 60 к/с та 8К. Але експерт зазначив, що це великого значення не має, тому що загалом вони показують середні результати у відеозйомці, у них відсутня оптична стабілізація.

Отже, чи варто купувати T11 Pro замість T11? В Україні різниця у вартості між ними становить близько 3500 гривень залежно від обсягу оперативної пам’яті. Однак ми вважаємо, що переплачувати за Pro-версію немає сенсу, тому що в ряді тестів він виявився гіршим за «молодшу» модель – T11.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024