Чому Xiaomi 11T кращий, ніж 11T Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головний редактор Mobiltelefon.ru зіставив за основними характеристиками Xiaomi 11T та 11T Pro. З’ясувалося, що за продуктивністю процесор MediaTek в 11T показав кращі результати, ніж новий Snapdragon.

Чим же загалом відрізняються ці дві моделі одна від одної? Це процесори (MediaTek Dimensity 1200-Ultra та Snapdragon 888), обсяг оперативної пам’яті (8 ГБ та 8/12 ГБ), функції відеозйомки (4К 30 к/с та 4К 60 к/с, 8К), динаміки (стерео та harman/ kardon) і швидкість заряджання (67 Вт та 120 Вт).

  1. Комплект . Він однаковий: крім власне смартфона, в нього входить прозорий силіконовий чохол, блок зарядки, кабель, документація. Але треба зазначити, що за потужністю та розміром блоки живлення різні: один на 67 Вт – поменше, другий на 120 Вт – побільше.
  1. Час заряджання . Що стосується 11T Pro, то від 0 до 100% він заряджається за 23 хвилини (тоді як виробник обіцяє 17 хвилин). Різниця між обіцяною Xiaomi швидкістю зарядки і реальною у 11T не така велика: за 38 хвилин він зарядився до 100 відсотків, а обіцяний час становив 36 хвилин.
  1. Автономність . Незважаючи на однаковий розмір акумулятора (5000 мА * год), версія з MediaTek (11T) працює довше, ніж зі Snapdragon (11T Pro).
  1. Екран . Характеристики дисплея обох смартфонів ідентичні. Однак візуально відмінності все одно видно – у ШІМі. При установці яскравості на 100 відсотків у 11T мерехтіння менше, ніж у 11T Pro.
  1. Дизайн . Також практично однаковий у обох апаратів Xiaomi. Але є одна невелика деталь: на верхньому торці у Pro є напис Sound by harman/kardon.
  1. Звук . 11T Pro програє музику помітно голосніше за конкурента. Плюс, як говорилося, динаміки тут теж різні: harman/kardon і стерео.
  1. Процесор . Нагадаємо, що версія 11T оснащена MediaTek Dimensity 1200-Ultra, а 11T Pro – Snapdragon 888. У тестах перший чіп показує кращу продуктивність, ніж другий. А що стосується троттлінгу, то Snapdragon 888 не вдалося дізнатися результати, так як він перегрівся і закрив цей тест. У «важких» іграх типу Genshin Impact на максимальних налаштуваннях 11T Pro швидше знижує яскравість і втрачає продуктивність, тоді як FPS на 11T залишається приблизно на тому ж рівні і з трохи зменшеною яскравістю дисплея. Якщо у 11T частота кадрів склала приблизно 45 к/с, то Pro – всього 30 к/с.
  1. Камера . Вони ідентичні за «складом» (об’єктивами) та характеристиками. Проте з погляду кольору різниця є: краще справляється з цим 11T. Те саме з кількістю шумів, деталізацією у складних умовах. Але це якщо про фотографії. А у зйомці відео за функціональністю однозначно виграє 11T Pro за рахунок підтримки 4К 60 к/с та 8К. Але експерт зазначив, що це великого значення не має, тому що загалом вони показують середні результати у відеозйомці, у них відсутня оптична стабілізація.

Отже, чи варто купувати T11 Pro замість T11? В Україні різниця у вартості між ними становить близько 3500 гривень залежно від обсягу оперативної пам’яті. Однак ми вважаємо, що переплачувати за Pro-версію немає сенсу, тому що в ряді тестів він виявився гіршим за «молодшу» модель – T11.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.