Розкрито 5 функцій MIUI, які врятують акумулятор Xiaomi

Сьогодні ми розповімо про 5 аспектів, які можуть спричинити надто швидку зарядку акумулятора. Деякі з вас зможуть істотно підвищити час роботи від одного заряду, якщо наслідувати всі поради в даному матеріалі. Проблема виникла не на порожньому місці, з переходом на MIUI 12.5 багато користувачів могли помітити підвищену витрату акумулятора. Спробував розібратися з цією проблемою заступник глави Xiaomi Л. Чжунлян. За його словами, у смартфоні є 5 функцій, які беруть на себе левову частку витрати батареї:

  • Визначення розташування користувача (18% заряду) — мова йде про навігацію за допомогою GPS і ГЛОНАСС
  • Високопродуктивні відеоігри та аплети (17%) – витрата йде за рахунок роботи процесора та графічного прискорювача на граничній потужності
  • Увімкнений режим Always on Display (15%)
  • Постійне використання максимальної яскравості дисплея (14%)
  • Автозапуск встановлених на смартфоні додатків та віджетів (11%)

Які ж поради можна надати користувачеві? Вимкніть місцезнаходження, коли не користуєтеся цією функцією. Рівень заряду акумулятора можна заощадити, якщо знизити час, проведений в іграх. Режим відображення інформації на заблокованому екрані (Always on Display) виглядає круто, але його відключення допоможе підвищити автономність. Також ми рекомендуємо використовувати мінімальний комфортний рівень яскравості або включати авторегулювання, якщо воно коректно працює на вашому пристрої. З автозапуску смартфона варто виключити програми, функціями яких ви не користуєтесь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.