Бюджетний смартфон з гарною камерою. Який вибрати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щороку виробники радують нас своїми флагманськими пристроями. Samsung Galaxy S21 Ultra, OnePlus 9 Pro, ASUS Zenfone 8 – всі вони, звичайно, хороші, але чи варто за них переплачувати? Я думаю що ні. Особливо з урахуванням того, що за трохи менші гроші можна взяти телефон нітрохи не гірше, а в певному сенсі навіть краще. POCO M4 Pro 5G – саме такий. Так, на звання смартфон року він не претендує, але подекуди дивує навіть мене. Взагалі, дочірня компанія Xiaomi заслуговує на окрему увагу. Щоразу їм вдається поєднувати у своїх гаджетах топові характеристики та відмінний дизайн, які справляють справжній фурор. Що ж, побачимо, що буде цього разу.

Нещодавно компанія Xiaomi представила нам нове покоління смартфонів свого дочірнього бренду POCO. Цього разу — POCO M4 Pro 5G, який є якоюсь покращеною версією POCO M3 Pro 5G, що вийшов лише півроку тому.

Дешевий телефон з 5G

Зовні POCO M4 Pro трохи нагадує молодшого брата M3 Pro, хоча відмінності все ж таки є. Модель має характерний для подібних смартфонів пластиковий корпус і блок камер, що виділяється на його тлі, з написом відомого бренду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камери в новій моделі зазнали значних змін. Причому не лише технічно, а й зовні. Якщо раніше блок розташовувався вертикально, то зараз його збільшили та розширили. Таким чином виробник ніби натякає, що телефон спочатку замислювався, як бюджетний смартфон із хорошими фотоможливостями.

Нехай новинка і поступається POCO X3 за своїми технічними можливостями, але в руці буде явно зручніше. Вага телефону зменшилась на 20 грамів, а товщина на пів міліметра. Це лише здається не значним. Насправді ж ви помітите різницю.

Смартфон випускається у трьох кольорах – жовтий, блакитний та темно-сірий. Усі три виглядають дуже соковито, але мені здається, що жовтий все одно виграє. Адже це фірмовий колір компанії, адже коробка теж жовта.

Новий POCO M4 Pro

Ну, настав час поговорити про найцікавіше. Характеристики POCO M4 Pro 5G
однозначно варті вашої уваги. Запевняю, тут є на що подивитись:

  • Процесор MediaTek Dimensity 810, виконаний за 6-нм техпроцесом.
  • IPS-дисплей з діагоналлю 6.6 дюйми з частотою 90 Гц.
  • Камери: 50+8 Мп та 16 Мп спереду.
  • Акумулятор на 5000 мАг.
  • Швидка зарядка 33 Вт Pro.
  • Модуль NFC.
  • Підтримка MicroSD до 1 ТБ (окремий слот)
  • Дві SIM-картки.

Зі важливого хочеться додати про 3.5 mm Jack. Останнім часом виробники не дуже люблять встановлювати його у свої телефони. У POCO з цим все гаразд. Великим плюсом також буде наявність NFC, з яким без проблем можна оплачувати будь-які покупки.

Забігаючи наперед скажемо, що для своєї ціни показники дуже гідні. Так, модель POCO X3 Pro має чіп Qualcomm Snapdragon 860 та частоту оновлення екрану 120 Гц, але, майте на увазі, що крутої камери ви там не побачите.

Дешевий телефон з гарною камерою

Як ми вже зазначали, основний упор POCO M4 Pro зробили на камеру. Вона вийшла справді потужною. Повірте, далеко не кожен смартфон вміє робити знімки такої якості.

На тильній камері є два сенсори: основний на 50 МП (що крутіше, ніж X3 Pro) з діафрагмою f/1.8 та ультраширик на 8 МП (f/2.2) та кутом в 119 градусів, який дозволить вам захопити більше простору. Фронталка тут на 16 МП, що вистачить для хороших знімків.

У додатку камери є кілька режимів: портретний, нічний, панорамна зйомка, ультраширококутний, а також режим зйомки у високій роздільній здатності 50 Мп.

Запис відео на основну камеру підтримується у двох форматах:

  • 1080p: 1920×1080 60 кадрів за секунду, 30 кадрів за секунду.
  • 720p: 1280×720 30 кадрів за секунду.

Не можна не сказати про батарею пристрою на 5000 мАг . Це, до речі, ще одна велика перевага телефонів середнього класу. Коли флагмани ледве доживають до вечора, середнячки без проблем тримають заряд два або три дні.

Плюс, швидка зарядка на 33 Вт . Згідно із заявою виробника, до 100% телефон заряджатиметься за 59 хвилин. Відповідний адаптер іде у комплекті.

Ціна на пристрій в нашій країні буде різнитися в залежності від кількості пам’яті. На вибір доступно: 4 ГБ/64 ГБ та 6 ГБ/128 ГБ. Зверніть увагу! Доступні купони та промокоди на знижку: RUMP1500 або RUM1600 . Тільки в цьому випадку ви зможете придбати смартфон за мінімальним прайсом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.