Експерти порівняли камери iPhone 13 Pro та iPhone 12 Pro Max (ФОТО)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На YouTube-каналі «Чесний блог» з’ясували, чи відрізняються чимось камери Apple iPhone 12 Pro Max та iPhone 13 Pro. Для цього їх протестували у різних умовах.

Ведучий каналу «Чесний блог» Філіп Бєліков порівняв якість відео та фото, зроблених на камерах iPhone 12 Pro Max та iPhone 13 Pro. Виявилося, що в деяких деталях 12-та версія смартфона перевищує 13-ту.

Під час зйомки відео оцінювалася робота функції стабілізації, рівень деталізації, перенесення кольорів, а також функціональність. Фронтальна камера на 13 Pro покращилася: зникли засвіти та кольори стали яскравішими. Також у 13-й версії з’явився кінорежим, що теж є додатковим плюсом нової моделі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Full HD 30 к/с, як і в 4К 60 к/с різниці ніякої не відчувається при зйомці. Ні щодо стабілізації, ні щодо деталей. Тільки в нічний час у 4К можна помітити, що картинка на 13 Pro світліша, ніж на 12 Pro Max.

Однак у плані доступного збільшення тут є різниця: в 3 рази можна наблизити картинку на iPhone 13 Pro і в 2,5 – на 12 Pro Max. Однак по деталізації, перенесення кольорів та іншим характеристикам вони поводяться при збільшенні однаково.

Крім цього, доступне збільшення в 7 разів на 12 Pro Max і в 9 разів – на 13 Pro. І знову навіть у кількості деталей різниця не помітна.

Виходить, що якщо вам важлива відеозйомка, то 13-ту версію iPhone є сенс набувати лише у двох випадках: якщо вам потрібно більше функцій і якщо ви хочете мати покращену фронталку.

Що стосується фотографій, то в ході огляду важливими були такі параметри, як передача кольору, чіткість зображення, робота HDR і балансу білого.

Почав ведучий зі знімків зоряного неба. Трохи краще за якістю він вийшов у 13 Pro: зірки підфарбовані у блакитний колір, тоді як у 12 Pro Max – просто білий. Крім того, нічні та вечірні фотографії в цілому виходять менш жовтими, природнішими, тобто баланс білого на iPhone 13 Pro теж почав працювати краще.

Ще 13 модель відрізняється тим, що дає меншу кількість шумів на фото при недостатньому освітленні в порівнянні з моделлю попереднього покоління. А ось у плані деталізації апарати дуже схожі.

Щодо збільшення, то знову виграє більш сучасна модель. Вона дає можливість наближати під час зйомки в 3 рази замість 2,5. При збільшенні в 10 разів так само якісніші знімки виходять на iPhone 13 Pro.

Портретні фото вдень виходять майже однаковими. Хіба що часом проглядається незначна різниця у плані деталей: найчастіше тут також перевага виявляється у iPhone 13 Pro.

У той же час у вечірні години вже досить помітно, що знімки людей краще виходять на 13-й iPhone. У тому числі з погляду чіткості зображення.

Видно прогрес нової моделі і у фото, де людина стоїть проти світла. Кольори вже виходять на знімку контрастніші і насиченіші, немає якоїсь «димки», як на 12-му.

Експерт також підкреслив, що особисто для нього збільшення при портретній зйомці 13 Pro не підходить: воно досить велике. Однак деталізація та кольоропередача у новинки помітно покращали.

Не можна не сказати і про новий макрорежим, який з’явився у 13-й версії. При цьому якщо порівнювати макрофото зі знімком на iPhone 12 Pro Max при оптичному збільшенні, то ніяких відмінностей знайти практично неможливо.

На фото заходу сонця у 13 Pro видно засвіти. Причому їх навіть трохи більше ніж на 12 Pro Max. В іншому знімки природи та архітектури ввечері та вдень виходять ідентичними.

У приміщенні при штучному яскравому світлі, як не дивно, найкращі результати показав iPhone 12 Pro Max. На фото з 13 помітні сильні засвіти. А от якщо знімати вітрини магазинів, то ви побачите, що 13-й яскравим світлом справляється краще.

Часом у нічний час під час зйомки архітектури на 13-му не включався телевізор. Тому 12-й iPhone іноді знімав у цих умовах значно краще. Загалом же за браку освітлення зображення виходять досить схожі обох апаратах.

Зрештою, селфі-фото. Тут все неоднозначно. Іноді по деталізації виграє iPhone 12 Pro Max, а часом – 13 Pro. У той же час із засвітами на задньому плані краще справляється 13-й.

З точки зору якість фото в усіх умовах, крім нічного режиму, iPhone 13 Pro помітні зміни на краще. Що стосується нічних фото, то іноді на iPhone 12 Pro Max вони виходять набагато краще ніж на iPhone 13-го покоління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.