Apple дозволила змінювати дисплеї з Face ID на iPhone 13 у неавторизованих сервісних центрах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple все ж таки дозволить неавторизованим сервісним центрам змінювати екрани в серії iPhone 13 без подальшого блокування Face ID. Про це повідомляє The Verge з посиланням на представників компанії.

В чому суть?

У всій лінійці iPhone 13 замінити екран набагато легше, ніж в інших моделях. Справа в тому, що датчик Face ID не прикріплений до дисплея, тому теоретично заміну зробити набагато легше.

Однак на шлейфі, що йде до екрану, є спеціальний мікроконтролер:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цей мікроконтролер відправляє в Apple інформацію про ремонт, а потім отримує схвалення або відмову компанії. Якщо відмовилася, на пристрої автоматично блокується Face ID. Якщо злагода, то все окей. Про це я писав раніше:

Не має значення, який саме дисплей використовується. Це може бути навіть оригінальний екран з точно такого ж айфона. Все одно Face ID буде заблоковано. Головне місце, де його замінювали.

Є ще один варіант: використовувати мікроскоп та інструменти для мікропаяння, ціна яких становить кілька тисяч доларів. У цьому випадку можна від’єднати мікрочіп, щоб прикріпити його на новий дисплей.

Що вчинили?

Зважаючи на все, багато майстерень висловили невдоволення діями Apple. Через це компанії довелося зробити крок назад. Принаймні Apple в коментарі The Verge повідомила, що скоро випустить оновлення ПЗ. Завдяки йому заміна екрана відбуватиметься набагато легше і не призведе до блокування Face ID. Навіть без схвалення Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.