Яким має бути смартфон для ігор у 2021 році?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на широке поширення ігрових приставок і всіляких високопродуктивних ігор для ПК, багато користувачів не забувають і про мобільні ігри, а то й віддають перевагу. Адже смартфон завжди під рукою, тому грати можна буквально на ходу, щойно видасться кілька вільних хвилин. Але якщо для казуальних ігор достатньо можливостей будь-якого гаджета, то для динамічних 3D-ігор знадобиться гарний ігровий апарат.

Яким вимогам має відповідати геймерський смартфон?

На коробках телефонів не пишеться для ігор. Вибрати та купити ігровий телефон можна лише за його характеристиками. Він повинен мати потужний процесор, значний обсяг оперативної та постійної пам’яті, високоякісний екран. Ще одна характерна риса – ємний акумулятор, оскільки ігри швидко розряджають батарею. 

Дизайн апарату може бути підкреслено ефектним, але це не обов’язкова вимога. Також деякі виробники комплектують пристрої додатковими аксесуарами. Наприклад, у комплект смартфона Asus ROG Phone 5 входить вентилятор для охолодження апарату, який також відіграє роль підставки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розглянемо окремо вимоги до комплектуючих.

Процесор + графічний прискорювач

На сьогоднішній день в ігрових телефонах встановлюються 8-ядерні процесори з тактовою частотою близько 3 ГГц або вище. Перші 4 енергозберігаючі ядра використовуються для нескладних завдань на кшталт веб-серфінгу, а при запуску ігор підключаються 4 продуктивні ядра. Якщо говорити про марки процесорів, то у топових гаджетах на ОС Android використовуються чіпи американського виробника Qualcomm. Процесори Mediatek частіше встановлюються у бюджетних моделях. У Iphone, звичайно, використовуються процесори своєї розробки Apple.

Велике значення для плавного відтворення ігор приділяється відеоприскорювачу. Це можуть бути графічні чіпи марки Adreno, Mali, PowerVR. Сказати, який із них краще, ґрунтуючись лише на імені виробника, було б неправильно. Коректніше говорити про те, як той чи інший графічний чіп працює у парі з конкретним процесором.

Екран

Дисплей можна назвати вікном у світ відеоігор. Сьогодні розміри діагоналі екранів в ігрових смартфонах помітно перевищують 6 дюймів, наближаючись до 7-дюймових планшетів. Стандартом стала роздільна здатність 2400 x 1080. Що стосується типу матриці, то для ігрових рішень більшість виробників віддають перевагу технології Amoled або Super Amoled.

Обсяг пам’яті

Оскільки ігри дуже вимогливі до ресурсів телефону, 3-4 ГБ оперативної пам’яті, які ще недавно вважалися достатнім об’ємом, вже зовсім не вистачає для плавного ігрового процесу. На сьогоднішній день стандартом для ігрових пристроїв є 8 ГБ «оперативки», а багато виробників встановлюють і 12 ГБ.

Що стосується постійної пам’яті, то оскільки зараз смартфони часто випускаються без слота під карту microSD, прийнятним обсягом вбудованого накопичувача вважається 128 ГБ.

Ємність аккумулятору

Мало які програми розряджають батарею так само швидко, як ігри. Тому ігровий смартфон обов’язково повинен мати ємний акумулятор. Сьогодні батарея ємністю менше 4000 мАг викликає подив. А ряд брендів взагалі встановлюють у свої ігрові моделі потужні батареї на 6000 мАг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.