Xiaomi знайшла новий спосіб боротьби з перегріванням флагманських смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi представила свою технологію охолодження флагманських смартфонів під назвою Loop LiquidCool. Технологія дозволить охолоджувати будь-які пристрої з потужними чіпами, що передбачають дедалі більше енергоспоживання та виділення тепла.

Технологія Loop LiquidCool є системою з випарника, конденсатора, компенсаційної порожнини і двох парорідкістних труб. За описами, випарник встановлюватиметься поруч із материнською платою. При великих навантаженнях на процесор виділятиметься тепло, що утворює капілярний ефект, який притягуватиме холодну рідину, що охолоджує пристрій. Після випаровування тепло рівномірно розподілятиметься в холодну зону спеціалізованого петльового каналу, де і залишиться до конденсації.

Xiaomi запропонувала свою технологію охолодження смартфонів через те, що, на думку її фахівців, всі існуючі системи охолодження недостатньо ефективні. За словами представників вендора, Loop LiquidCool ефективніший вдвічі за рахунок нового форм-фактора, при тому, що за основу взято стандартний метод рідинного охолодження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нову технологію випробували на модифікованому смартфоні Xiaomi MIX 4. За результатами тестування, за 30 хвилин сеансу потужної рольової гри Genshin Impact із частотою 60 к/с та граничними налаштуваннями графіки нагрівання було зафіксовано на позначці 47,7 градусів. Процесор Snapdragon 888 Plus показав температуру на 8,6 градусів нижчу порівняно з температурою процесора стандартної версії смартфона.

Очевидно, Loop LiquidCool дебютує на смартфонах Xiaomi з другої половини 2022 року. Ймовірно, це буде Xiaomi 13.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.