ASUS представила ROG Phone 5s и ROG Phone 5s Pro на Snapdragon 888+ в Європі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тайванська компанія ASUS вивела на європейський ринок смартфони ROG Phone п’ятого покоління на базі прискореного мобільного процесора Qualcomm Snapdragon 888+. Новинки називаються ROG Phone 5s та ROG Phone 5s Pro.

Смартфони майже не відрізняються один від одного. Вони обладнані AMOLED-дисплеєм з підтримкою частоти оновлення 144 Гц та HDR10+. Діагональ становить 6,78 дюймів. Панель на органічних світлодіодах має роздільну здатність Full HD+ і прикрита склом Gorilla Glass останнього покоління. Зауважимо, що окрім цін та обсягів пам’яті, про які ми поговоримо наприкінці матеріалу, європейські версії ігрових флагманів мають одну відмінність від китайських. Полягає вона в можливості встановити частоту оновлення зображення 90 Гц. У Китаї лише три опції: 60/120/144 Гц.

У ROG Phone 5s та ROG Phone 5s Pro компанія ASUS використовує основну камеру роздільною здатністю 64 МП + 13 МП + 5 МП з можливістю знімати 8K-відео з частотою кадрів 30 FPS. Підвищити швидкість до 60 FPS (і до 120 FPS) можна у режимі 4K UHD. Для селфі спереду встановлено 24-мегапіксельну фронтальну камеру.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обидві новинки отримали акумулятор ємністю 6000 мА*год і підтримують швидку зарядку потужністю 65 Вт. Повністю АКБ заряджається за 52 хвилини, а за півгодини можна зарядити батарею з нуля до 70%. Є також на борту стереофонічні динаміки з двома підсилювачами, вбудований у дисплей сканер відбитків пальців, роз’єм для дротової гарнітури та одразу два порти USB-C – 2.0 внизу та 3.1 на торці.

Сенсорні тригери збоку, GPS та бездротові контролери Wi-Fi/Bluetooth теж на місці. Працюють новинки під керуванням операційної системи Android 11, яка доповнюється прошивкою ROG UI. ОС Android 12 для них стане доступним в першому кварталі наступного року.

ASUS ROG Phone 5s отримав RGB-підсвічування на тильній стороні у вигляді логотипу бренду RPG. А ось у ROG Phone 5s Pro використовується монохромна панель, як у ноутбуках. Задня частина в обох випадках оформлена склом Gorilla Glass третього покоління.

Що стосується мобільного процесора Snapdragon 888+, він є першою і поки що єдиною однокристальною системою в світі, Prime-ядро якої розганяється до 2,995 ГГц. CPU представлений рішеннями Kryo 680, і у випадку з Prime-ядром йдеться про Cortex-X1.

ASUS ROG Phone 5s обладнано 12 ГБ оперативної пам’яті в базовій модифікації. Ціна складає 999 євро. Топову версію з 16 ГБ ОЗП компанією оцінили в 1 099 євро. Користувачам будуть доступні кольори Phantom Black і Strom White.

 

Купити ASUS ROG Phone 5s Pro можна за 1299 євро в єдиному кольорі Phantom Black. Просунута модель має рекордні для ринку смартфонів 18 ГБ оперативної пам’яті. Віртуальну ОЗП у розрахунок не беремо. Незалежно від модифікації, місткість вбудованого флеш-накопичувача становить 512 ГБ. Ігрові флагмани вже доступні для попереднього замовлення в Європі, а поставки розпочнуться цього місяця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.