Смартфони

Експерти порівняли Samsung Galaxy S21 або Google Pixel 6 – деталі

Share

На YouTube-каналі Tech Spurt визначили, який смартфон краще купити із двох представлених моделей: від Samsung та Google. Апарати зіставили за всіма основними параметрами.

Ведучий Tech Spurt з’ясував, який із смартфонів преміум-класу – Samsung S21 або Pixel 6 – краще придбати у 2021 році. Пристрої порівнювалися на вигляд, функціональності, софту, продуктивності і т.п.

  1. Дизайн . Більш витончений зовнішній вигляд у Samsung Galaxy S21. До того ж діагональ екрану Pixel становить 6,4 дюйми, а Samsung – 6,2 дюйми. Також продукт Google виглядає масивніше через товсті рамки навколо дисплея, а ще через прямі, а не закруглені кути.

З точки зору матеріалу теж видно відмінності: у Galaxy це суміш пластику та скла (glastic), сам корпус матовий, у Pixel – скло, а значить, поверхня глянсова. І скло при цьому більш стійке до подряпин.

В обох випадках ви при цьому знайдете захист від вологи та пилу стандарту IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Розблокування . Сканер відбитків пальців працює швидше і розпізнає краще Samsung Galaxy S21, навіть якщо у вас мокрі пальці. Також Samsung дає можливість розблокувати обличчя, але з нею можуть бути проблеми при недостатньому освітленні. А ось у Pixel такої функції немає взагалі.
  1. Софт та функції . Якщо говорити про програмне забезпечення, то на Pixel стоїть найновіший Android 12, а ось на S21 – все ще Android 11. Правда, потрібно сказати, що в будь-якому випадку операційна система апарата буде оновлена ​​до 12 версії. Власне, з цієї причини відрізняється інтерфейс та дизайн системи. Крім цього, виробник обіцяє висилати оновлення для Pixel протягом п’яти років, а ось для Samsung – три роки (оновлення для ОС Android 12, 13, 14) та чотири роки (оновлення безпеки). Ну і потрібно відзначити ще наявність спеціальних програм від Samsung на S21 (Samsung Health, Samsung Pay та ін), а також слотів для двох SIM-карт. Можливість розширення пам’яті через MicroSD в обох моделях відсутня.
  1. Дисплей та динаміки . Трохи різкіше зображення видає S21. В цілому смартфони практично аналогічні в плані можливостей дисплея, тільки виріз для фронтальної камери у Pixel трохи більше, а частота оновлення екрану збільшується у Samsung максимум до 120 Гц, Pixel – до 90 Гц.

З погляду звуку ви отримуєте у обох випадках стереодинаміки. І якість звучання у них ідентична. Для підключення навушників вони використовують Bluetooth або роз’єм USB-C.

  1. Продуктивність та запуск ігор . Обидві моделі мають 8 ГБ оперативної пам’яті. У тесті на швидкодію Samsung отримує більше балів, ніж Pixel. І ця різниця помітна при запуску «важких» ігор типу Genshin Impact. У той же час з повсякденними завданнями апарати справляються добре, як і з запуском не дуже вимогливих ігор. Для геймерів тут передбачені в обох випадках і ігровий режим з можливістю запису на екрані.
  1. Автономність . А ось за цим параметром між Samsung та Pixel помітна значна різниця. У S21 батарея об’ємом 4000 мА год, якої вистачає на день роботи, а ось у Pixel 6 акумулятор на 4600 мА год, завдяки якому навіть при максимальному навантаженні до кінця залишається 20-30 відсотків заряду.

Щодо швидкої зарядки, то її максимальна швидкість на Pixel становить 30 Вт, на Samsung – 25 Вт.

  1. Камера . Загалом фото виходять чудові на обидві камери. Однак камера Pixel 6 краще справляється з деталями, з передачею кольору навіть при слабкому освітленні: знімки виходять більш чіткі і природні. У S21 на відміну від Pixel є телеоб’єктив. Що стосується можливості збільшення, то прийнятна якість виходить у Pixel при наближенні вдвічі, а у Samsung – у 5-10 разів. У плані інтерфейсу застосування камери вони аналогічні, щоправда, кут огляду у Pixel трохи менше під час зйомки, ніж у Samsung. Крім того, Samsung пропонує безліч додаткових режимів зйомки, зате Pixel дозволяє прибирати непотрібні об’єкти на фото за допомогою інструменту «Ластик». Селфі-фото водночас краще виходять у Samsung.

У зйомці відео пристрої теж хороші, видають схожу картинку. Але сам експерт віддає перевагу двом апаратам у цьому плані Samsung.

Загалом, як зазначив блогер, обидва смартфони пропонують безліч можливостей та відмінну продуктивність. У той же час, якщо ви любите ігри, то вам більше сподобається S21, а якщо ви шукаєте пристрій з тривалим часом роботи без підзарядки, то вибирайте Pixel 6.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024