Експерти порівняли Samsung Galaxy S21 або Google Pixel 6 – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На YouTube-каналі Tech Spurt визначили, який смартфон краще купити із двох представлених моделей: від Samsung та Google. Апарати зіставили за всіма основними параметрами.

Ведучий Tech Spurt з’ясував, який із смартфонів преміум-класу – Samsung S21 або Pixel 6 – краще придбати у 2021 році. Пристрої порівнювалися на вигляд, функціональності, софту, продуктивності і т.п.

  1. Дизайн . Більш витончений зовнішній вигляд у Samsung Galaxy S21. До того ж діагональ екрану Pixel становить 6,4 дюйми, а Samsung – 6,2 дюйми. Також продукт Google виглядає масивніше через товсті рамки навколо дисплея, а ще через прямі, а не закруглені кути.

З точки зору матеріалу теж видно відмінності: у Galaxy це суміш пластику та скла (glastic), сам корпус матовий, у Pixel – скло, а значить, поверхня глянсова. І скло при цьому більш стійке до подряпин.

В обох випадках ви при цьому знайдете захист від вологи та пилу стандарту IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Розблокування . Сканер відбитків пальців працює швидше і розпізнає краще Samsung Galaxy S21, навіть якщо у вас мокрі пальці. Також Samsung дає можливість розблокувати обличчя, але з нею можуть бути проблеми при недостатньому освітленні. А ось у Pixel такої функції немає взагалі.
  1. Софт та функції . Якщо говорити про програмне забезпечення, то на Pixel стоїть найновіший Android 12, а ось на S21 – все ще Android 11. Правда, потрібно сказати, що в будь-якому випадку операційна система апарата буде оновлена ​​до 12 версії. Власне, з цієї причини відрізняється інтерфейс та дизайн системи. Крім цього, виробник обіцяє висилати оновлення для Pixel протягом п’яти років, а ось для Samsung – три роки (оновлення для ОС Android 12, 13, 14) та чотири роки (оновлення безпеки). Ну і потрібно відзначити ще наявність спеціальних програм від Samsung на S21 (Samsung Health, Samsung Pay та ін), а також слотів для двох SIM-карт. Можливість розширення пам’яті через MicroSD в обох моделях відсутня.
  1. Дисплей та динаміки . Трохи різкіше зображення видає S21. В цілому смартфони практично аналогічні в плані можливостей дисплея, тільки виріз для фронтальної камери у Pixel трохи більше, а частота оновлення екрану збільшується у Samsung максимум до 120 Гц, Pixel – до 90 Гц.

З погляду звуку ви отримуєте у обох випадках стереодинаміки. І якість звучання у них ідентична. Для підключення навушників вони використовують Bluetooth або роз’єм USB-C.

  1. Продуктивність та запуск ігор . Обидві моделі мають 8 ГБ оперативної пам’яті. У тесті на швидкодію Samsung отримує більше балів, ніж Pixel. І ця різниця помітна при запуску «важких» ігор типу Genshin Impact. У той же час з повсякденними завданнями апарати справляються добре, як і з запуском не дуже вимогливих ігор. Для геймерів тут передбачені в обох випадках і ігровий режим з можливістю запису на екрані.
  1. Автономність . А ось за цим параметром між Samsung та Pixel помітна значна різниця. У S21 батарея об’ємом 4000 мА год, якої вистачає на день роботи, а ось у Pixel 6 акумулятор на 4600 мА год, завдяки якому навіть при максимальному навантаженні до кінця залишається 20-30 відсотків заряду.

Щодо швидкої зарядки, то її максимальна швидкість на Pixel становить 30 Вт, на Samsung – 25 Вт.

  1. Камера . Загалом фото виходять чудові на обидві камери. Однак камера Pixel 6 краще справляється з деталями, з передачею кольору навіть при слабкому освітленні: знімки виходять більш чіткі і природні. У S21 на відміну від Pixel є телеоб’єктив. Що стосується можливості збільшення, то прийнятна якість виходить у Pixel при наближенні вдвічі, а у Samsung – у 5-10 разів. У плані інтерфейсу застосування камери вони аналогічні, щоправда, кут огляду у Pixel трохи менше під час зйомки, ніж у Samsung. Крім того, Samsung пропонує безліч додаткових режимів зйомки, зате Pixel дозволяє прибирати непотрібні об’єкти на фото за допомогою інструменту «Ластик». Селфі-фото водночас краще виходять у Samsung.

У зйомці відео пристрої теж хороші, видають схожу картинку. Але сам експерт віддає перевагу двом апаратам у цьому плані Samsung.

Загалом, як зазначив блогер, обидва смартфони пропонують безліч можливостей та відмінну продуктивність. У той же час, якщо ви любите ігри, то вам більше сподобається S21, а якщо ви шукаєте пристрій з тривалим часом роботи без підзарядки, то вибирайте Pixel 6.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.