Google Pixel 6 Pro та iPhone 13 Pro Max порівняли (ФОТО)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На YouTube-каналі SuperSaf з’ясували, який найновіший флагманський смартфон кращий: компанії Apple чи Google. Для цього iPhone 13 Pro Max та Google Pixel 6 Pro зіставили за всіма характеристиками.

Ведучий каналу SuperSaf порівняв ключові параметри найсучасніших на сьогоднішній день мобільних пристроїв Apple та Google: iPhone 13 Pro Max та Google Pixel 6 Pro. Смартфон Apple багато в чому випереджає новинку Google.

  1. Збирання та дизайн . З погляду дизайну обидва апарати, на думку експерта, виглядають стильно. У той же час, якщо iPhone 13 Pro Max дуже схожий на 12 Pro Max, то Pixel 6 Pro в порівнянні з попередньою моделлю виглядає оновленим. Одна з деталей, яка приваблює ведучого в iPhone, – це матовий корпус. У Pixel білого кольору корпус глянсовий, тому на ньому залишаються відбитки пальців (хоча взагалі існує ця модель у матовому корпусі).

У iPhone бічна рамка виконана з нержавіючої сталі, яка міцніша за алюмінієву у Pixel; краї корпусу останнього вигнуті, а iPhone 13 Pro Max вони плоскі. У той же час через подібну технологію вага продукту Apple виявляється трохи більшою: 238 г проти 210 г у смартфона Google.

По ширині також є деякі відмінності: iPhone трохи ширшмй, ніж Pixel. Саме тому тримати в руці зручніше смартфон Pixel 6 Pro. А ось занурити у воду iPhone можна на 6 метрів, а не на 1,5 метра, як пристрій Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Дисплей . Обидва екрани створені на основі технології OLED. Але одна з важливих відмінностей – у тому, що у Pixel дисплей вигнутий, а у iPhone – плоский. Тому захисне скло встановлювати буде набагато простіше на гаджет Apple. Щільність пікселів у Pixel також більше (512 PPI), ніж у 13 моделі iPhone (458 PPI), що дає можливість отримати більш точну картинку.

Однак iPhone 13 Pro Max випереджає конкурента по яскравості: 1000 нит (звичайний режим), 1200 нит (HDR) і 500 нит, 800 нит у Pixel 6 Pro. Тому якщо ви багато користуєтесь смартфоном на сонці або часто ходите в темних окулярах, краще вибрати iPhone 13 Pro Max.

Крім того, на Pixel є можливість налаштувати відображення часу, погоди, повідомлень на вимкненому екрані, в той час як у iPhone подібно до функції немає. Сам же по собі екран із фронтальною камерою виглядає сучасніше на новинці Google.

Технологія розблокування Face ID на iPhone зручна, проте, за словами ведучого, через носіння маски у громадських місцях йому було б простіше зі сканером відбитків.

  1. Камери . Загалом за функціональністю вони схожі. При денному освітленні при зйомці на основну камеру перевага надається у Pixel. Крім того, цей смартфон робить дуже яскраві нічні фотографії. У той же час iPhone 13 Pro Max при слабкому освітленні краще впорається з деталями.

Що стосується надширококутних об’єктивів, то у Pixel 6 Pro знову динамічний діапазон краще, хоча і не такий широкий, як iPhone. А завдяки телеоб’єктиву Pixel можна отримати якісніші фото при збільшенні в 4, 10 і 15 разів.

У той же час, при зйомці портретних фото iPhone 13 Pro Max працює краще завдяки сканеру LiDAR. А ось з селфі все залежить від ваших уподобань: передача кольору на фото, зробленого на Pixel, більш природна, а на iPhone шкіра виходить помаранчевого відтінку.

У зйомці відео смартфон Google традиційно програє продукту Apple. Незважаючи на те, що якість зйомки в цілому покращилася, все одно iPhone 13 Pro Max демонструє кращий загальний динамічний діапазон, стабілізацію. У темний час доби відео також виходять краще. За функціональністю великі можливості надає також iPhone: Pixel має можливість запису відеороликів в 4К 60 к/с тільки на основну камеру.

  1. Продуктивність . При виконанні повсякденних завдань обидва процесори працюють чудово. Однак, якщо порівняти результати тестів, то буде видно, що A15 Bionic чіп Google. В іграх iPhone теж показується себе краще за суперника.

Об’єм оперативної пам’яті у Pixel – 12 ГБ, у той час як у iPhone – вдвічі менше. Проблема смартфона Apple полягає також у тому, що програми у фоновому режимі у нього не працюють: наприклад, якщо ви виходите з Instagram під час завантаження фото, то це завантаження автоматично припиняється, доки ви знову не відкриєте програму.

  1. Операційна система . Ще одна річ – оновлення операційної системи. Підтримка оновлень на iPhone триває щонайменше п’ять років, а на Pixel – три роки. Тому якщо ви збираєтеся користуватися пристроєм багато років, то краще купувати продукт Apple.
  1. Динаміки . В цілому стереозвучання у смартфонів відмінне, але деяку перевагу має iPhone 13 Pro Max, що дає якісніший звук.
  1. Роз’єми . Порт USB-C універсальний, а ось Lightning немає. До того ж, якщо ще використовувати, крім iPhone, iPad, то доведеться носити з собою не один, а два кабелі, оскільки у пристроїв різні роз’єми.
  1. Акумулятор . Місткість батареї у Google Pixel 6 Pro трохи більше, ніж у iPhone 13 Pro Max: 5003 мАг і 4373 мАг. Незважаючи на це, час роботи у iPhone виявляється на 20 відсотків більшим. При цьому Pixel підтримує зарядку на 30 Вт порівняно з 20-ватною у Apple. При бездротовій зарядці потужність теж вища. А що стосується пристроїв для бездротової зарядки, то MagSafe виявляється зручнішим за Pixel Stand. Також у Pixel є функція заряджання інших пристроїв від смартфона: наприклад, бездротових навушників.
  1. Вартість . Google Pixel 6 Pro має варіанти з 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ (доступна лише в США), тоді як Apple пропонує версію навіть з 1 ТБ. У той же час ціна у Pixel у будь-якому випадку трохи нижча, ніж у iPhone. Тобто за ту саму вартість можна отримати комплектацію Pixel з великим обсягом пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.