Технологічна цегла: у iPhone X проблеми з дзвінками

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У iPhone X зафіксована чергова проблема, яка претендує на звання найбільш дратівливої – сотні користувачів скаржаться на неможливість прийняти вхідний дзвінок через зависання екрану. На що ще скаржилися власники «десятки» і скільки часу знадобилося Apple на усунення проблем зі зв’язком в iPhone 7.

Власників одного з головних смартфонів 2017 року – iPhone X – важко здивувати. Вони вже зіткнулися з зависанням свого гаджета на морозі, боролися з дратівливою зеленою лінією вздовж екрану, а деякі навіть скаржилися, що айфон видирає у них волосся під час розмови.

Тепер же «десятка» ще на крок ближче до того, щоб перетворитися в дуже проблемну і дуже дорогу «цеглину» – на форумах Apple з’явилися скарги на те, що iPhone X зависає під час отримання виклику, через що стає неможливо його прийняти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Абонент недоступний

Суть скарг, кількість яких перевалила за кілька сотень, полягає в тому, що при дзвінку тачскрін iPhone X зависає приблизно на 10 секунд, тому користувач іноді не встигає натиснути на віртуальну кнопку і прийняти вхідний дзвінок.

За даними Financial Times , у деяких користувачів дзвінок і зовсім не відображається на екрані – виклик супроводжується тільки звуковим сигналом. У разі, якщо дзвінок все-таки з’являється на дисплеї, це відбувається з помітною затримкою.

Apple пообіцяла розібратися з масовою проблемою. Тим часом, деякі користувачі спробували самостійно позбавитися від цього бага і тимчасово вирішили проблему перевстановлення операційної системи iOS за допомогою iTunes.

На жаль, власники «десятки» повідомляють, що зависання екрану при дзвінку повертається на наступний день використання гаджета.

«Глюк» з дзвінками став черговим міні-скандалом, пов’язаним з «ювілейним» iPhone X, який незмінно переслідують проблеми, починаючи з дня презентації 12 вересня минулого року. Проте, складається враження, що невдачі не лякають, а навпаки притягують нових клієнтів Apple – в четвертому кварталі 2017 року iPhone X став найпопулярнішим гаджетом світу за обсягами продажів.

Глава Apple Тім Кук також заявив про те, що відсоток задоволеності iPhone X серед покупців «зашкалює». Він посилається на дослідження одного з аналітиків американського ринку, згідно з яким рейтинг достатку кожної моделі айфона становить 96% або вище.

Проте, аналітик KGI Securities Мін-Чі Куо, відомий своїми точними прогнозами щодо Apple, прогнозує пониження продажів «десятки». За його словами, в поточному кварталі Apple зможе продати всього 18 млн iPhone X, а в наступному – близько 13 млн.

Крім того, експерт передбачив повна відмова від виробництва iPhone X вже влітку 2018 року, що може стати безпрецедентним випадком для Apple.

«Сімку» врятує заміна плати

Буквально напередодні, в кінці минулого тижня, в пресі заговорили про іншу проблему з викликами у айфонів – правда, не у «десятки», а у iPhone 7. Деякі власники цього гаджета не могли підключитися до стільникового зв’язку після деактивації режиму «У літаку».

Цей баг був виявлений ще у вересні 2016 року. Тоді техпідтримка Apple пропонувала в якості рішення перезапустити пристрій або заново встановити SIM-карту.

На жаль, проблема була визнана дефектом материнської плати, і тепер, через майже півтора року, Apple готова компенсувати незручності своїх користувачів. Зокрема, ремонт «сімок» з такою проблемою буде здійснюватися безкоштовно, а всім тим, хто вже витратився на ремонт, будуть компенсовані кошти.

З урахуванням того, що «яблучній» компанії знадобилося стільки часу на діагностику бага, є ймовірність, що рішення проблеми з голосовими викликами iPhone X знайдеться не відразу. Як би там не було, армія фанатів Apple настільки численна і згуртована, що на продажах «десятки» неможливість відповісти на дзвінок ніяк не відіб’ється.

Face ID тримає лідерство

Проте, головним провалом iPhone X на поточний момент поки залишається недосконалий сканер особи Face ID, який повинен був забезпечити потужний захист особистих даних користувача.

Face ID не спрацював прямо під час презентації нового гаджета і продовжує підводити своїх господарів і до цього дня.

З вересня 2017 року пресі з’являються повідомлення про те, що діти без проблем знімають блокування з айфонів своїх батьків, а близнюки бачаться високотехнологічному iPhone X як одна і та ж людина. Крім того, група вчених з В’єтнаму змогла обдурити сканер і розблокувати «десятку» за допомогою силіконової маски з носом, губами і очима.

Незважаючи на те, що Apple нібито ігнорує ситуацію з Face ID, експерти сходяться на думці, що в майбутній моделі iPhone цей недолік буде виправлений. Зокрема, вже з’явилися чутки про те, що новий айфон матиме додатковий датчик з тильного боку корпусу, який буде задіювати зовсім іншу технологію, і доповнювати сумнозвісний сканер особи, що не виправдав очікувань компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.