Дисплей Xiaomi Mi 10 Ultra не вразив експертів DxOMark

Експерти лабораторії DxOMark провели детальне тестування екрану торішнього флагмана Xiaomi – моделі Mi10 Ultra. Пристрій перевірили в різних сценаріях роботи і порівняли його технічні можливості з кількома гаджетами інших брендів.

Xiaomi Mi 10 Ultra, OnePlus 8 Pro, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, Xiaomi Black Shark 3 Pro

Xiaomi Mi10 Ultra оснащений 6,67-дюймовим OLED-екраном із співвідношенням сторін 19,5: 9, частотою оновлення 120 Гц і роздільною здатністю 2340х1080 пікселів (386 ppi). При тестуванні експерти оцінювали роботу модуля за кількома критеріями, включаючи якість передачі кольору, роботу в режимі відтворення відео, точність спрацьовування сенсора і наявність артефактів.

Смартфон продемонстрував хорошу читаність як під прямими сонячними променями, так і в умовах закритого приміщення. При перегляді картинок і відображенні інтерфейсу у пристрої немає ніяких проблем з плавністю. При цьому Mi10 Ultra може похвалитися гарною передачею кольору в будь-яких умовах роботи.

Xiaomi Mi 10 Ultra, OnePlus 8 Pro, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, Xiaomi Black Shark 3 Pro

Не обійшлося і без недоліків. Екрану гаджета, за висновком експертів, не вистачає максимальної яскравості. При перегляді HDR-контенту також відчувається некоректне відображення темних і яскравих тонів. Під час динамічних ігор картинка на дисплеї пристрою нерідко здригається, а тач-сенсор періодично викликає фантомні натискання при тому, що по краях смартфона спостерігається низька чутливість.

За результатами випробувань Xiaomi Mi10 Ultra набрав 73 бали, не потрапивши навіть в топ-30 зведеного рейтингу DxOMark. Він на один бал обійшов модель Mi 10T Pro 5G і поступився Microsoft Surface Duo, який отримав 74 бали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.