Смартфони

Експерт визнала Google Pixel 5a кращим смартфоном за 20 тисяч гривень

Share

На YouTube-каналі Droider.Ru вийшов огляд одного з найякісніших мобільних пристроїв компанії Google.

Ведучий назвав плюси і мінуси моделі апарата Pixel 5a. Як він зазначив, це один з найкращих варіантів смартфонів за 20 тисяч гривень. Правда, свої недоліки у нього теж є, причому деякі з них помітні лише при користуванні пристроєм деякий час: наприклад, через пару тижнів, як це і було у Бориса.

Насправді цей смартфон дуже схожий на 4a 5G. Однак не все так просто. Змінилися у Pixel кілька важливих деталей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перше – це корпус. При першому погляді є відчуття, що це просто матовий пластик (так і є, і він навіть злегка стирається з часом), але також тут є металевий каркас. Це дозволяє зробити телефон більш міцним, та й в руці він відчувається зовсім по-іншому, до того ж колір корпусу в залежності від освітлення може здаватися чорним або зеленим. Також у Pixel 5a, хоча це апарат з бюджетної лінійки, є захист від вологи IP67. І ще одна приємна деталь – «ребриста» кнопка включення.

Екран став більше в порівнянні з попередньою моделлю – до 6,3 дюйма. При цьому користуватися смартфоном все одно зручно. Екран хоча і яскравий (до 800 ніт, тобто все добре видно на сонці), з насиченими кольорами, все одно при уважному розгляді видно, що дисплей під певним кутом зеленить або синить. Один з головних недоліків екрану – частота оновлення тільки 60 Гц.

Процесор тут той же, що і на Pixel 5 або Pixel 4а 5G. Однак в тестах він показує себе по-іншому. Продуктивність у нього виявляється нижче, ніж у Pixel 5, а з навантаженням в троттлінг-тесті він справляється досить посередньо. Експерт пояснив це високою щільністю компонентів апарату.

Також в Pixel 5a встановлена ​​велика по ємності батарея. Вона дає можливість працювати протягом 5-8 годин. Правда, при цьому швидка зарядка за швидкістю поступається деяким китайським смартфонам.

Головна перевага цієї моделі Google – камера. Крім основної камери, є ультраширококутний. Якість фотографій відмінне для телефону за 35-40 тисяч рублів. Разом з тим у 5a немає лазерного автофокусу (він був у Pixel 5), а також при зйомці відео в 4К 60 к / с смартфон через деякий час сам вимикає запис. Ведучий сподівається, що цей недолік виробник згодом виправить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024