Експерт визнала Google Pixel 5a кращим смартфоном за 20 тисяч гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На YouTube-каналі Droider.Ru вийшов огляд одного з найякісніших мобільних пристроїв компанії Google.

Ведучий назвав плюси і мінуси моделі апарата Pixel 5a. Як він зазначив, це один з найкращих варіантів смартфонів за 20 тисяч гривень. Правда, свої недоліки у нього теж є, причому деякі з них помітні лише при користуванні пристроєм деякий час: наприклад, через пару тижнів, як це і було у Бориса.

Насправді цей смартфон дуже схожий на 4a 5G. Однак не все так просто. Змінилися у Pixel кілька важливих деталей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перше – це корпус. При першому погляді є відчуття, що це просто матовий пластик (так і є, і він навіть злегка стирається з часом), але також тут є металевий каркас. Це дозволяє зробити телефон більш міцним, та й в руці він відчувається зовсім по-іншому, до того ж колір корпусу в залежності від освітлення може здаватися чорним або зеленим. Також у Pixel 5a, хоча це апарат з бюджетної лінійки, є захист від вологи IP67. І ще одна приємна деталь – «ребриста» кнопка включення.

Екран став більше в порівнянні з попередньою моделлю – до 6,3 дюйма. При цьому користуватися смартфоном все одно зручно. Екран хоча і яскравий (до 800 ніт, тобто все добре видно на сонці), з насиченими кольорами, все одно при уважному розгляді видно, що дисплей під певним кутом зеленить або синить. Один з головних недоліків екрану – частота оновлення тільки 60 Гц.

Процесор тут той же, що і на Pixel 5 або Pixel 4а 5G. Однак в тестах він показує себе по-іншому. Продуктивність у нього виявляється нижче, ніж у Pixel 5, а з навантаженням в троттлінг-тесті він справляється досить посередньо. Експерт пояснив це високою щільністю компонентів апарату.

Також в Pixel 5a встановлена ​​велика по ємності батарея. Вона дає можливість працювати протягом 5-8 годин. Правда, при цьому швидка зарядка за швидкістю поступається деяким китайським смартфонам.

Головна перевага цієї моделі Google – камера. Крім основної камери, є ультраширококутний. Якість фотографій відмінне для телефону за 35-40 тисяч рублів. Разом з тим у 5a немає лазерного автофокусу (він був у Pixel 5), а також при зйомці відео в 4К 60 к / с смартфон через деякий час сам вимикає запис. Ведучий сподівається, що цей недолік виробник згодом виправить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.