Топ-4 особливості Android, яких бракує в iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple позиціонує себе і власні пристрої як щось найкраще із світу технологій, і тут мова йде не тільки про технічні начинки їхніх пристроїв, а й про програмне забезпечення і дизайн в цілому. Насправді, суперечки на тему Android vs iPhone тривають дотепер і назвати однозначного лідера не вийде, але ми все ж спробуємо сьогодні “захистити” OC Android та смартфони на цій ОС, та буде названо 4 особливості Android, яких бракує в iPhone.

Автономність

Найчастіше, під час рекламної компанії нового iPhone, всі чують про те, що новинки стали ще більш автономними і перевершують в цьому практично всі Android-смартфони. Заперечувати той факт, що Apple працюють над цією проблемою в своїх смартфонах, ми не будемо, але проблема в тому, що цього все рівно недостатньо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для прикладу, раніше я користувався смартфоном Asus ZenFone Max 3, який далекий від флагманського сегменту, та й його ціна тому підтвердження (4 роки тому коштував 200 Євро), пропонував 2 дня автономної роботи і це при відносно активному користуванні.

На жаль, жоден iPhone, з якою б приставкою він не був, не запропонує вам такої автономності. Тому, з автономністю в iPhone все рівно проблеми і найближчим часом її навряд вирішать.

Додатки

Всі вихваляють компанію Apple за “чистоту” в фірмовому магазині AppStore та відсутність (умовну) вірусів на їхніх смартфонах. Звісно, проблем з iPhone набагато менше, ніж з Android, але будемо відвертими, причиною цього є тільки те, що звичайних користувачів iPhone не підпускають до “внутрішньої кухні” додатків. Фактично, купивши новий iPhone, ви можете користуватися ним тільки в такому вигляді, який вам пропонують Apple. Всі внутрішні зміни, які ви можете виконати, це завантажити додаток з AppStore. Тобто, в цілях “безпеки”, Apple забороняють користувачам своїх пристроїв. завантажувати, видаляти, налаштовувати та видозмінювати додатки і тому подібне.

Однозначною перевагою Android є те, що ви можете на нього завантажувати все, що вам заманеться, починаючи від музики і закінчуючи додатками в форматі APK. Стосовно APK, то така особливість стає в пригоді тоді, коли той чи інший додаток отримує погане оновлення, яке виводить його з ладу. В такому випадку ви можете завантажити попередню версію додатка на свій смартфон і спокійно користуватися ним до тих пір, поки розробники не виправлять помилки. В iOS такої можливості у вас не буде і якщо додаток не працює, то він не працює і все.

Оновлення iOS

Не будемо далеко відходити від iOS і нагадаємо про ще одну проблему – оновлення. В даному випадку мова піде не про те, як довго оновлюють iPhone (хоча це й +), а про те, як Apple виправляють помилки в ОС, а це досить складна історія, в порівнянні з Android.

Якщо в iOS виникає помилка і Apple її вирішують, то їм необхідно випускати оновлення для всієї операційної системи. Якщо ж проблема виникає в Android, то проблему можуть вирішувати у вигляді невеликих оновлень як Google, так і компанія-виробник смартфона.

Якщо брати до уваги Google, то вони можуть вирішити проблему як за допомогою мікропатчів, так і за допомогою оновлень безпеки, оновлень фірмових додатків і тому подібного. Фактично, Google вирішує конкретно ту проблему, яка виникла і їм не приходиться адаптувати всю ОС Android під чергове оновлення.

В Apple з iOS такого не буде і вона так і продовжить бути закритою і єдиною системою, де при неполадках певного сервісу, виводиться з ладу вся ОС.

Оптичний зум

Це справді болюча тема, оскільки компанія Apple робить досить велике розділення між власними смартфонами. Прикладом може бути iPhone 12 (і iPhone 12 Mini) який не пропонує нам такої можливості, як оптичний зум. Ну серйозно, смартфон, який коштує 25 999 грн за версію 64 Гб і 26 999 грн за версію 128 Гб не пропонує оптичний зум тільки через те, що він позбавлений телеоб’єктива.

Більшість можуть сказати, що варто купити версії Pro або Pro Max і вони оснащені телеоб’єктивами, але вибачте, купувати дорожчу версію смартфона (33 999 грн Pro та 37 499 грн за Pro Max) тільки через те, в Apple вирішили зробити оптичний зум преміальною опцією – нерозумно.

Нерозумно по тій причині, що топові камерофони на Android, які продаються ще й дешевше, пропонують не просто оптичний зум (2-х кратне збільшення), а зум із 3,4, 5, 10, 20 і навіть 100-кратним збільшенням.

Якщо говорити не про топові смартфони за 20 000+ грн, то в середньобюджетному сегменті також доступна велика кількість смартфонів з оптичним зумом, хоча й із меншим збільшенням.

Як говориться, на смак все різне і комусь сподобається одне, а комусь інше. Крім цього, фанатів Apple все рівно ніхто не перемовить, навіть якщо аргументи будуть залізобетонні, тому даний матеріал несе суто інформаційний характер і покликаний тільки ознайомити вас із основними перевагами Android, які б хотілося бачити в iPhone, щоб ці смартфони стали ще кращими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.