Google розповіла про можливості процесора Tensor

Після презентації смартфона Pixel 6 компанія розкрила перші подробиці про фірмовому процесорі, на базі якого побудований новий флагман. Виробник виділив кілька ключових функцій чіпа, активно використовує актуальні ШІ-технології.

Більшість нововведень пов’язані з можливостями камери нових смартфонів бренду. Так, за допомогою технології HDRNet, компанії вдалося домогтися істотного підвищення точності передачі кольору, розширення динамічного діапазону і поліпшення деталізації відеороликів. У розпорядженні власників смартфонів Pixel 6 і 6 Pro також є фірмовий інструмент програмний Magic Eraser – він здатний видалити з будь-якого знімка небажані об’єкти всього за кілька секунд.

Заодно Google реалізувала функцію підвищення чіткості осіб за рахунок комбінування інформації з основного і ширококутного сенсорів. Завдяки цьому навіть отриманих в далеких від ідеальних умов знімок можна «витягнути», знизивши рівень шуму і підвищивши деталізацію.

Для зйомки динамічних об’єктів Google пропонує алгоритм Motion Mode, який передбачає захоплення декількох фотографій і подальше їх перетворення за допомогою нейронних мереж в коротке відео з високою деталізацією без розмиття.

Крім того, чіп Tensor використовується і при аналізі текстури і тону шкіри. Google поліпшила власні моделі розпізнавання осіб для коригування балансу білого і налаштування відтінків. Нова функція Real Tone, як запевняють вендора, значно покращує якість портретних знімків, роблячи їх максимально реалістичними.

Додані у флагманські гаджети Google і інші функції, що розкривають можливості чіпа Tensor: поліпшений голосове введення, автоматична транскрібація повідомлень, більш швидкий алгоритм перекладів, а також режим діалогу для користувачів, які розмовляють різними мовами. Завдяки новому чіпу використання смартфона в усіх цих сценаріях стало більш комфортним і швидким.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.