Експерти підрахували справжню собівартість iPhone 13 Pro

Більшість вважає, що Apple заробляє шалені гроші з кожного проданого ними iPhone. Нібито компанія дозволяє собі встановити більш високу різницю собівартістю і роздрібністю, ніж у Android-виробників. Команда ентузіастів iFixit вирішила дізнатися, чи так це, і встановити приблизний дохід з проданих айфонів. Фахівці в прямому сенсі розібрали новинку і проаналізували вартість її комплектуючих, пише tehnofan.com.ua.

За даними аналітиків, загальна вартість всіх деталей iPhone 13 Pro склала $570. Нагадаймо, що це на 22 долара більше, ніж у минулому поколінні: на кожен iPhone 12 Pro Apple витрачала $548,5.

Ціна продажу iPhone 13 Pro стартує з позначки $999 в США, тобто компанія отримує приблизно 420 доларів виручки з кожного проданого смартфону. І це нормально, стверджують експерти. Наприклад, Samsung витрачає на комплектуючі одного Galaxy S21 + $508, а продає модель в США за ті ж $999, і заробляє з телефону $491.

Однак, не варто забувати, що роздрібна вартість також включає в себе різні витрати. Наприклад, витрати на виробництво і оплату праці співробітників, складання, упаковку, доставку, рекламу, податки і націнку магазинів. Тобто стверджувати, що Apple на кожній моделі iPhone 13 Pro заробляє близько 400 доларів, не можна.

Аналітичні видання пишуть, що з кожного iPhone після сплати податків Apple отримує $150 чистого прибутку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я