Експерти підрахували справжню собівартість iPhone 13 Pro

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Більшість вважає, що Apple заробляє шалені гроші з кожного проданого ними iPhone. Нібито компанія дозволяє собі встановити більш високу різницю собівартістю і роздрібністю, ніж у Android-виробників. Команда ентузіастів iFixit вирішила дізнатися, чи так це, і встановити приблизний дохід з проданих айфонів. Фахівці в прямому сенсі розібрали новинку і проаналізували вартість її комплектуючих, пише tehnofan.com.ua.

Реклама

За даними аналітиків, загальна вартість всіх деталей iPhone 13 Pro склала $570. Нагадаймо, що це на 22 долара більше, ніж у минулому поколінні: на кожен iPhone 12 Pro Apple витрачала $548,5.

Ціна продажу iPhone 13 Pro стартує з позначки $999 в США, тобто компанія отримує приблизно 420 доларів виручки з кожного проданого смартфону. І це нормально, стверджують експерти. Наприклад, Samsung витрачає на комплектуючі одного Galaxy S21 + $508, а продає модель в США за ті ж $999, і заробляє з телефону $491.

Однак, не варто забувати, що роздрібна вартість також включає в себе різні витрати. Наприклад, витрати на виробництво і оплату праці співробітників, складання, упаковку, доставку, рекламу, податки і націнку магазинів. Тобто стверджувати, що Apple на кожній моделі iPhone 13 Pro заробляє близько 400 доларів, не можна.

Аналітичні видання пишуть, що з кожного iPhone після сплати податків Apple отримує $150 чистого прибутку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: