Categories: Смартфони

Найживучіші. П’ять смартфонів із найкращою батареєю

Share

Тривалий час автономної роботи залишається однією з найбажаніших характеристик у смартфоні. Який сенс у великому екрані та чудовій камері, якщо основною турботою користувача є вічні пошуки розетки?

Але під час вибору смартфона з максимальною автономністю правило «що більша ємність акумулятора, то довше буде тримати заряд» не завжди спрацьовує.

Є ще кілька важливих нюансів, про які слід пам’ятати. Поговоримо спочатку про них, а потім виокремимо смартфони-лідери за автономністю в різних цінових категоріях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як обрати довгограючий смартфон

Ємність аккумулятора. В ідеалі вона повинна бути не менше, ніж 3000-4000 мА-ч. Хоча в інших рівних у техніці брендів на кшталт Samsung, Sony, LG, Huawei оптимізація програмного забезпечення краща, і за різниці в ємності акумулятора в 15-20% вони будуть працювати приблизно стільки ж, скільки й менш імениті аналоги.

Тому у них акумулятори такої ємності – радше виняток. А ось нікому невідомі китайські бренди з акумуляторами по 6000-10000 мА-ч можуть виявитися кращими тільки на папері або за різниці в ємності в 2-3 рази вигравати в автономності в кращому разі десь у півтора раза. По-перше, тому що у них відсутня оптимізація ПЗ. По-друге, тому що ємність акумуляторів у таких пристроях маркується не так строго і може не відповідати дійсності, або заради економії виробник може поставити неякісну або навіть відновлену батарею.

Платформа. Що сучасніше «залізо» смартфона, то воно енергоефективніше. В сучасних смартфонах середнього рівня використовуються процесори, виконані згідно з 14-нм техпроцесом, у флагманах на сьогодні норма 10 нм.

На цей показник також обов’язково звертати увагу під час покупки. Хоча у флагманських пристроях вся фора, пов’язана з техпроцесом, зазвичай «з’їдається» новими можливостями моделі. Наприклад, різними датчиками, більшою діагоналлю екрана і т.д.

У недорогих смартфонах добре себе зарекомендував Qualcomm Snapdragon 425-435, в середньому сегменті – Snapdragon 625-630, в смартфонах Samsung часто також з гарною енергоефективністю, зокрема, Exynos 7880 і Exynos 7870.

Розмір, роздільність, технологія екрану. Тут усе просто – що більший екран і його роздільність, то швидше буде розряджатися смартфон. Заради дотримання балансу – комфортно для очей і не дуже впливає на акумулятор – варто обирати моделі з роздільністю FullHD, якщо менше, то картинка буде занадто зерниста. Якщо більше, то це повинен бути флагман, випущений протягом останніх двох років. OLED-матриці (і AMOLED туди ж) енергоефективніші порівняно з IPS і TFT.

В цілому, потрібно розуміти, що «сферичного смартфона у вакуумі» з акумулятором 4000 мА-ч, найенергоефективнішим процесором і OLED-дисплеєм, та ще й за невеликі гроші не існує. У дуже дешевих китайських смартфонах з величезним акумулятором всі переваги ємності з’їсть старенький процесор, неоптимізований софт і IPS-дисплей, зате носити за собою доведеться важку цеглину.

Смартфони з найкращою автономністю

Philips S386

Philips S386 – це бюджетний смартфон (ціна приблизно 3000 гривень), але він уже працює на Android 7.0, що вже досягнення для недорогого пристрою з великим акумулятором (5000 мА-ч).

За характеристиками він схожий на більшість моделей інших брендів, але є один нюанс. Philips робить акцент на автономності, відповідно, від пристрою можна очікувати непогану оптимізацію софту.

Крім актуальної версії Android, модель цікава 2 ГБ оперативної пам’яті, хоча платформа, на якій побудована модель – MediaTek MT6580 – вже застаріла, і продуктивність задовольнить тільки невимогливих користувачів.

У плані дизайну і матеріалів Philips S386 нічим не примітний. Екран теж простий – 5 дюймів, HD-роздільність (720х1280 точок), IPS-матриця. Зате навіть незважаючи на застарілий чіпсет смартфон працює від одного заряду 3-4 дні. А ось заряджати розряджений акумулятор доведеться годинами – швидкої зарядки у бюджетників немає.

Xiaomi Redmi 4x

Xiaomi Redmi 4x доступний у трьох версіях – з 2/16 оперативної та вбудованої пам’яті, 3/32І 4/64. Найпростіша версія обійдеться у 3500 гривень, топова – у 6000. Дизайн смартфона вже приївся, зате металевий корпус і датчик відбитків пальців у цій ціновій категорії – приємний бонус.

У смартфоні використовується IPS-матриця, діагональ – 5 дюймів, екран вирізняється гарним запасом яскравості. Моделі дістався сучасний енергоефективний чіпсет Qualcomm Snapdragon 435, а от на пам’яті під час покупки краще не економити і брати мінімум з 3 ГБ оперативної пам’яті, а краще з 4 ГБ, щоб був запас на майбутнє і смартфон не так швидко застарівав.

Акумулятор ємністю 4100 мА-ч може спокійно протягнути три доби при активному використанні. Але оскільки це бюджетний пристрій, швидку зарядку він не отримав. Це дуже незручно, проте вигідно в довгостроковій перспективі, тому що швидка зарядка погано впливає на акумулятор.

Також світлий образ Xiaomi Redmi 4x трохи затьмарює Android 6.0, який вже навряд чи оновиться до «сімки», і невеликий запас продуктивності. Власнику цієї моделі доведеться обмежитися нескладними казуальними іграми, оскільки більше пристрій не потягне.

Samsung Galaxy J7 (2017)

Один із бестселерів минулого року і найцікавіших моделей у середньому сегменті. за ємності акумулятора 3600 мА-ч він здатний витримати повний день роботи при дуже інтенсивному навантаженні і два дні, а то й більше, при середньому.

Енергоефективний процесор і гарна оптимізація ПЗ призводять до того, що пристрій практично не розряджається від фонової роботи додатків, а діагональ екрану 5,5 дюймів є однією з найпопулярніших сьогодні. Незважаючи на масивну батарею пристрій вийшов тонким (8 мм), але важить він цілих 181 грам, у чому «винні» не тільки акумулятор, але і суцільнометалевий корпус. Датчик відбитків пальців присутній. Слабкі сторони пристрою – камера на середньому рівні (на жаль, характерна особливість недорогої лінійки J, а також відсутність швидкої зарядки. Ціна питання – приблизно 9000 грн.

Moto Z Play

Moto Z Play обійдеться приблизно в 11 000 грн, що значно дорожче за «китайців» зі схожою начинкою. Усередині той самий Snapdragon 625, 3 ГБ ОЗП, зовні – 5,5-дюймовий дисплей, Android 6.0 (але його обіцяють оновити аж до версії 8.0, тому ми дозволили собі рекомендувати цю модель).

Акумулятор тут не виділяється ємністю (3510 мА-ч), але в моделі встановлена ​​AMOLED-матриця, завдяки якій смартфон працює по два-три дні на одному заряді. Під навантаженням не гріється, тягне вимогливі іграшки, хоч і відчувається, що не флагман.

Задня кришка корпусу скляна, торці алюмінієві, в дизайні та матеріалах відчувається порода. Є дактилоскопічний сканер і захист від бризків та пилу. Крім того, Moto Z Play цього року сумісний з Moto Mods. Тобто за відносно прийнятні гроші можна апгрейднуту камеру, динамік, ігрові можливості або акумулятор до рівня «бог». Власна камера у моделі непогана, у фронтальної навіть є спалах.

Huawei Mate 10 Pro

Вже кілька як такого прориву в автономності флагманських смартфонів не відбувається, та й обирають їх зазвичай не через батарею, а через улюблений бренд. За нинішніми мірками гарним результатом є день роботи під інтенсивним навантаженням (усе тому, що у флагманів величезні дисплеї і найтонші корпуси, куди просто не влізе велика батарея із запасом ємності на кілька днів), півтора-два – при середньому. Але якщо до вибору флагмана ви підійшли з боку акумулятора, то найкращим варіантом буде Huawei Mate Pro 10.

Втім, Galaxy S8 Plus успішно наступає йому на п’яти, обидва смартфони мають кращий результат на ринку в топовому сегменті, але у синтетичних тестах у Huawei результат кращий.

Mate 10 Pro отримав акумулятор ємністю 4000 мА-ч, який обслуговує «безрамковий» 6-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 2160х1080 точок. Начинка у смартфона дуже флагманська – потужний енергоефективний процесор Kirin 970, 6 ГБ оперативної пам’яті та одна з найкращих камер на ринку. А якщо і цього мало, виробник випустив іміджеву версію Porshe Design, яка, щоправда, в Україні офіційно не продається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    Нові моделі iPad Air та iPad Pro втратили фізичний слот для SIM-карти

    Сьогодні на заході Let Loose компанія Apple анонсувала нові моделі iPad Pro та iPad Air.…

    07.05.2024

    Такого ніхто не очікував: ПриватБанк прийняв важливе рішення щодо кредитних лімітів клієнтів

    Фінансова установа «ПриватБанк» розкрила своїм клієнтам процес розрахунку кредитного ліміту по банківській карті. Багато українців…

    07.05.2024

    Apple випустила чохол-клавіатуру Magic Keyboard для iPad Pro (2024)

    Для iPad Pro (2024) на чіпі M4 вийшло два нових аксесуари: Apple Pencil Pro з…

    07.05.2024

    Огляд бездротової клавіатури Logitech Signature Slim K950

    Бездротова клавіатура Logitech Signature Slim K950 проста та ефективна. Вона не пропонує найновіших клавіатурних технологій,…

    07.05.2024

    Google представила новий недорогий смартфон Pixel 8a

    Сьогодні, 7 травня, компанія Google нарешті представила доступний смартфон Pixel 8a зі свіжим дизайном, яскравими…

    07.05.2024

    Представлений Apple Pencil Pro – стілус для справжніх профі

    Компанія Apple представила новий стілус Apple Pencil Pro, який буде сумісний з новими iPad Pro…

    07.05.2024