Смартфони

Яка батарея у iPhone 13 Pro Max? Один день з життя власника найдорожчого флагмана

Share

Перехід з торішньої моделі з максимальною комплектацією на iPhone 13 Pro Max можна і не помітити, якби не батарея, а також її час автономної роботи. У статті на конкретних прикладах покажемо, як виглядає один день з життя володаря нового топового телефону компанії Apple.

Смартфон з приставкою «Макс» в деяких відносинах краще, ніж попередній аналогічний флагман. У новому пристрої, наприклад, з’явився триразовий зум в камері замість наближення 2.5х рази і інший колір корпусу (особливо шикарно виглядає білий). Виріб має трохи більшу вагу, тому кнопки в лівому нижньому кутку доводиться іноді натискати долонею. Не можна не помітити, що змінилася і товщина девайса.

Акумулятор в телефоні просто приголомшливий. Устаткування з Купертіно здатне впоратися з усіма завданнями, які ставить перед ним власник пристрою. Експеримент проводиться, коли робота всіх програм здійснюється у фоновому режимі, задіяна максимальна яскравість дисплея і відключена опція енергозбереження. Дванадцята модель вже через рік знизила коефіцієнт корисної дії акумулятора до 86%. Бажано після цього скористатися послугами павербанка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тестування флагмана Айфон 13 Про Макс починається без підзарядки всього через два дні після його покупки. Ще не всі файли проіндексовані і синхронізовані. Додані необхідні додатки, потім почалася робота зі смартфоном. З зарядки девайс знятий о 10 годині ранку і дві години проводилася зйомка об’єктів. Також мобільник служив в якості роздавальника інтернету для планшета iPad. Далі читалася стрічка новин, проглядався відеоконтент і т. і.

Час роботи новітнього смартфона приємно здивувало. Минулорічний флагман, навіть коли його батарея залишалася ще свіжою, після такого напруженого дня о 18:00 був на межі виснаження. У тринадцятій версії телефону залишилося достатньо потужності. Минуло десять годин, а акумулятор показував 27 відсотків ємності.

Уже після експерименту бували дні, коли девайс за весь день втрачав лише половину заряду батареї, а працював він до чотирьох годин з включеним екраном. Звичайно, найбільша проблема наступала при спілкуванні в вимогливих месенджерах. Програми настільки вантажать систему, що забирають приблизно одну третину ємності акумулятора.

Після була встановлена і запущена гра Pokemon GO і включений на цілу годину ліхтарик. Телефон Айфон 13 Про Макс успішно витримав випробування. Навіть додавання функцій LTE і всесвітньої навігації (GPS) не “вбила” акумулятор. Для порівняння, дванадцята модель вже давно б перестала виконувати завдання.

Пізно ввечері після зарядки смартфона був переглянутий півтора годинний фільм на сервісі Netflix. Потім про флагман забули і його не вимкнули. Батарея через сім годин показувала 90% ємності. Слід зробити висновок, що новий «яблучний» девайс має відмінні показники накопичувача енергії.

Десять годин «без розетки» витримує мобільник з максимальною комплектацією обладнання. Навіть при залученні вимогливих програм, ігор і перегляду відео телефон заряджався через два дні. Такі параметри батареї наводять на думку, що варто звернути увагу на найдорожчий смартфон.

Єдиний тут мінус – це не найшвидша зарядка, вона займає близько 1 години 45 хвилин, що є поганим результатом. Також відсутня бездротова зворотна зарядка, яка в основному є стандартом для флагманів на платформі Андроїд.

Розглядається «яблучне» пристрій іноді може пропрацювати автономно більше дев’яти годин і мати ще запасом потужності в 71%. Звичайно, не завжди був включений дисплей і виконували завдання у фоновому режимі всі утиліти.

Дивно, що такі результати досягаються смартфоном, у якого розмір екрану 6.7-дюймів і батарея 4352 міліампер – годин. Однак не варто забувати, що iPhone 13 Pro Max дістали щойно з коробки. Як поведе себе американський флагман через рік поки невідомо. Ймовірно, він навіть не зможе досягти показників попередньої моделі. Звичайно, хотілося б вірити в «магію» обладнання з Купертіно. Час покаже.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Свідома диверсія: месенджер Telegram заблокував чат-боти СБУ, ГУР та Мінцифри для повідомлень про ворога

    Месенджер Telegram, який належить Павлу Дурову, ввечері 28 квітня несподівано та без попереджень заблокував низку…

    29.04.2024

    В iOS 18 Apple кардинально змінить всі вбудовані програми

    Інсайдер і журналіст Bloomberg Марк Гурман поділився інформацією про кілька серйозних змін у iOS 18,…

    29.04.2024

    Vivo X100s отримає функцію портретного штучного інтелекту Four Seasons

    Vivo готується до запуску нових моделей X100 у травні. Ми очікуємо запуск трьох нових моделей,…

    29.04.2024

    Xiaomi випустила недорогий та потужний пауербанк на 20 000 мАг

    Черговою новинкою Xiaomi став компактний портативний акумулятор із вбудованим кабелем та можливістю одночасної зарядки одразу…

    29.04.2024

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024