Яка батарея у iPhone 13 Pro Max? Один день з життя власника найдорожчого флагмана

Перехід з торішньої моделі з максимальною комплектацією на iPhone 13 Pro Max можна і не помітити, якби не батарея, а також її час автономної роботи. У статті на конкретних прикладах покажемо, як виглядає один день з життя володаря нового топового телефону компанії Apple.

Смартфон з приставкою «Макс» в деяких відносинах краще, ніж попередній аналогічний флагман. У новому пристрої, наприклад, з’явився триразовий зум в камері замість наближення 2.5х рази і інший колір корпусу (особливо шикарно виглядає білий). Виріб має трохи більшу вагу, тому кнопки в лівому нижньому кутку доводиться іноді натискати долонею. Не можна не помітити, що змінилася і товщина девайса.

Акумулятор в телефоні просто приголомшливий. Устаткування з Купертіно здатне впоратися з усіма завданнями, які ставить перед ним власник пристрою. Експеримент проводиться, коли робота всіх програм здійснюється у фоновому режимі, задіяна максимальна яскравість дисплея і відключена опція енергозбереження. Дванадцята модель вже через рік знизила коефіцієнт корисної дії акумулятора до 86%. Бажано після цього скористатися послугами павербанка.

Тестування флагмана Айфон 13 Про Макс починається без підзарядки всього через два дні після його покупки. Ще не всі файли проіндексовані і синхронізовані. Додані необхідні додатки, потім почалася робота зі смартфоном. З зарядки девайс знятий о 10 годині ранку і дві години проводилася зйомка об’єктів. Також мобільник служив в якості роздавальника інтернету для планшета iPad. Далі читалася стрічка новин, проглядався відеоконтент і т. і.

Час роботи новітнього смартфона приємно здивувало. Минулорічний флагман, навіть коли його батарея залишалася ще свіжою, після такого напруженого дня о 18:00 був на межі виснаження. У тринадцятій версії телефону залишилося достатньо потужності. Минуло десять годин, а акумулятор показував 27 відсотків ємності.

Уже після експерименту бували дні, коли девайс за весь день втрачав лише половину заряду батареї, а працював він до чотирьох годин з включеним екраном. Звичайно, найбільша проблема наступала при спілкуванні в вимогливих месенджерах. Програми настільки вантажать систему, що забирають приблизно одну третину ємності акумулятора.

Після була встановлена і запущена гра Pokemon GO і включений на цілу годину ліхтарик. Телефон Айфон 13 Про Макс успішно витримав випробування. Навіть додавання функцій LTE і всесвітньої навігації (GPS) не “вбила” акумулятор. Для порівняння, дванадцята модель вже давно б перестала виконувати завдання.

Пізно ввечері після зарядки смартфона був переглянутий півтора годинний фільм на сервісі Netflix. Потім про флагман забули і його не вимкнули. Батарея через сім годин показувала 90% ємності. Слід зробити висновок, що новий «яблучний» девайс має відмінні показники накопичувача енергії.

Десять годин «без розетки» витримує мобільник з максимальною комплектацією обладнання. Навіть при залученні вимогливих програм, ігор і перегляду відео телефон заряджався через два дні. Такі параметри батареї наводять на думку, що варто звернути увагу на найдорожчий смартфон.

Єдиний тут мінус – це не найшвидша зарядка, вона займає близько 1 години 45 хвилин, що є поганим результатом. Також відсутня бездротова зворотна зарядка, яка в основному є стандартом для флагманів на платформі Андроїд.

Розглядається «яблучне» пристрій іноді може пропрацювати автономно більше дев’яти годин і мати ще запасом потужності в 71%. Звичайно, не завжди був включений дисплей і виконували завдання у фоновому режимі всі утиліти.

Дивно, що такі результати досягаються смартфоном, у якого розмір екрану 6.7-дюймів і батарея 4352 міліампер – годин. Однак не варто забувати, що iPhone 13 Pro Max дістали щойно з коробки. Як поведе себе американський флагман через рік поки невідомо. Ймовірно, він навіть не зможе досягти показників попередньої моделі. Звичайно, хотілося б вірити в «магію» обладнання з Купертіно. Час покаже.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.