DxOMark про Galaxy S21: висока автономність, але не найкраща зарядка

Експерти лабораторії протестували Snapdragon-версію флагманського смартфона, щоб оцінити роботу його АКБ. Пристрій пройшов ряд випробувань автономності та швидкості зарядки, отримавши переважно хороші відгуки фахівців.

Samsung Galaxy S21 оснащений акумулятором ємністю 4000 мАг. Він підтримує швидку 25-ватну зарядку, хоча блок живлення такої потужності в комплект не входить. Одним з головних переваг смартфона фахівці назвали гарний час його автономної роботи. При інтенсивному використанні (7 годин на день) апарат протримався 31 годину до повного розряду батареї, а в режимі безперервного відтворення музики – до 34 годин.

Швидкість зарядки пристрою фахівці охарактеризували як «нижче середньої». Повна «заправка» смартфона займає 1 годину і 36 хвилин, при цьому за перші півгодини АКБ набирає 54% ємності, а через 49 хвилин – 80%. При бездротової зарядки до 100% батарея «розгойдується» 2. година 41 хвилину.

В ході тестування було відзначено, що фірмовий блок живлення має низьку залишкову споживану потужність як при зарядці, так і в момент, коли смартфон не підключений.

У сумарному заліку Galaxy S21 5G зайняв 25-й рядок рейтингу DxOMark, обігнавши Google Pixel 5 і iPhone 12 mini.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.