Познімав в макро на iPhone 13 mini. Результат вразив

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно розповідав про програму Halide , яке дозволяє знімати фотографії в режимі макро на всіх iPhone з чіпом Neural Engine. Поки діє пробний період вирішив докладніше протестувати його на відкритому повітрі і подивитися, що вийде.

При природному денному освітленні виходить цікавий результат. Незважаючи на допомогу нейромереж та алгоритмів машинного навчання в зйомці, фотографії виходять з хорошим рівнем деталізації в областях фокусування, а по контуру Halide видає приємне розмиття.

Я вирішив не використовувати будь-яких фільтрів, щоб максимально достовірно передати передачу кольору. Проте я трохи поправив деякі параметри знімків у вбудованому редакторі додатки «Фото».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В основному на постобробці я додавав «Насиченість» і «Барвистість» в межах 5 пунктів. На деякі кадри додав параметра «Блиск», не виходячи за межу +10. Також я трохи затемнив краю всіх зображень за допомогою опції «Віньєтка», не перевищуючи 20 пунктів, щоб зберегти природність.

В цілому Halide дозволяє отримати цікаві результати в режимі макро. З природним освітленням камера дуже швидко фокусується на об’єкті. Незважаючи на це, рекомендую встановлювати вручну точку фокусування, щоб уникнути промахів і непотрібного розмиття.

Наш сайт стискає фото, оригінали можна взяти тут .

Нагадаю, для зйомки в режимі макро відкрийте камеру Halide, натисніть кнопку автоматичного фокусування AF, а потім натисніть кнопку із зображенням кольорів. Тепер наведіть видошукач на потрібний об’єкт і встановіть пальцем точку фокусу.

Чи варто оформляти підписку на Halide або купувати його – вирішувати вам. Як мінімум, можна скористатися пробним періодом і погратися з режимом макро. Тільки не забудьте скасувати підписку, щоб уникнути непотрібних списань. Результат зйомки не дотягує до рівня iPhone 13 Pro, але важливо розуміти, що режим макро в Halide реалізований на програмному рівні і порівнювати його з апаратним – безглуздо. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.