Познімав в макро на iPhone 13 mini. Результат вразив

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Нещодавно розповідав про програму Halide , яке дозволяє знімати фотографії в режимі макро на всіх iPhone з чіпом Neural Engine. Поки діє пробний період вирішив докладніше протестувати його на відкритому повітрі і подивитися, що вийде.

Реклама

При природному денному освітленні виходить цікавий результат. Незважаючи на допомогу нейромереж та алгоритмів машинного навчання в зйомці, фотографії виходять з хорошим рівнем деталізації в областях фокусування, а по контуру Halide видає приємне розмиття.

Я вирішив не використовувати будь-яких фільтрів, щоб максимально достовірно передати передачу кольору. Проте я трохи поправив деякі параметри знімків у вбудованому редакторі додатки «Фото».

В основному на постобробці я додавав «Насиченість» і «Барвистість» в межах 5 пунктів. На деякі кадри додав параметра «Блиск», не виходячи за межу +10. Також я трохи затемнив краю всіх зображень за допомогою опції «Віньєтка», не перевищуючи 20 пунктів, щоб зберегти природність.

В цілому Halide дозволяє отримати цікаві результати в режимі макро. З природним освітленням камера дуже швидко фокусується на об’єкті. Незважаючи на це, рекомендую встановлювати вручну точку фокусування, щоб уникнути промахів і непотрібного розмиття.

Наш сайт стискає фото, оригінали можна взяти тут .

Нагадаю, для зйомки в режимі макро відкрийте камеру Halide, натисніть кнопку автоматичного фокусування AF, а потім натисніть кнопку із зображенням кольорів. Тепер наведіть видошукач на потрібний об’єкт і встановіть пальцем точку фокусу.

Чи варто оформляти підписку на Halide або купувати його – вирішувати вам. Як мінімум, можна скористатися пробним періодом і погратися з режимом макро. Тільки не забудьте скасувати підписку, щоб уникнути непотрібних списань. Результат зйомки не дотягує до рівня iPhone 13 Pro, але важливо розуміти, що режим макро в Halide реалізований на програмному рівні і порівнювати його з апаратним – безглуздо. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: