Samsung Galaxy S22+ може отримати не тільки екран і батарею поменше, але і урізану платформу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чутки приписують смартфонам Samsung Galaxy S22 однокристальних систем Exynos 2200 c трьома кластерами ядер: Cortex-X2, Cortex-A710 і Cortex-A510. Однак в тесті Geekbench засвітився Galaxy S22+ з однокристальною системою іншій конфігурації, двохкластерною.

Як видно, в кожному кластері по чотири ядра: це явно Cortex-A710 частотою 2,5 ГГц і Cortex-A510 частотою 1,73 ГГц. Куди поділося суперядро Cortex-X2 – незрозуміло, але цьому є цікаве пояснення. Джерело припускає, що Samsung може пристосувати для Galaxy S22 + двохкластерна платформу через те, що смартфон отримає екран трохи менше, акумулятор меншої ємності і в цілому сам стане більш компактним. Ядро Cortex-X1 виявилося дуже ненажерливим в плані енергоспоживання, принаймні саме з ним пов’язують проблеми з тротлінг і перегрівом в смартфонах на SoC Snapdragon 888.

У такому випадку позбавлення від нього було б логічним кроком для компактного флагмана (Galaxy S22 + – умовно компактний, а ось Galaxy S22 з приписуються йому екраном діагоналлю 6,06 дюйма буде реально компактним, і платформа у нього буде та ж, що і у Galaxy S22 +). Загалом, теорія виглядає цікавою, і скоро буде зрозуміло, наскільки вона виявиться правдивою: очікується, що виробництво Galaxy S22 стартує вже в листопаді. Тоді ж з’явиться більше подробиць про технічну частину новинок і більше тестів в тому ж Geekbench.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.