Смартфони

iPhone 13 Pro проти Samsung Galaxy S21 Ultra – у якої моделі камера крутіша

Share

Порівняємо оптики iPhone 13 Pro і південнокорейського флагмана Galaxy S21 Ultra. Це необхідно, тому що компанії мають майже однакову кількість продажів своїх продуктів на північноамериканському, європейському і інших ринках.

Остання модель з Південної Кореї є кращою на платформі Андроїд. Вона отримала новий дизайн. Телефон Apple зберіг зовнішній вигляд попереднього покоління. Обидві корпорації домоглися щодо великих успіхів в області камер.

Оптика «яблучного» професійного смартфона – це система з трьома 12-мегапіксельна об’єктивами. У них вбудовані нові датчики більшого розміру. Надширококутна лінза також має свіжу діафрагму, а телесенсор володіє 3-кратної візуальним наближенням. Конфігурація і параметри фронтальної Селфі – камери не змінилися в порівнянні з дванадцятої серією телефонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У флагмана компанії «Самсунг» є головна оптика на 108 МП, надширокий об’єктив (12 МП) і два зум – датчика з діапазоном візуального наближення 3x і 10x. Лінза для автопортретів (40 МП) доповнює набір фотографічного модуля.

Основна камера

Знімки в відмінних умовах освітлення, зроблені обома смартфонами, виглядає чудово. Мобільник з Купертіно створює зображення з видимими тінями, а Samsung Galaxy S21 Ultra намагається чітко виділити яскраві області в кадрах. Коли світла не вистачає проявляються сильні і слабкі сторони кожної моделі.

Розмір головної лінзи американського мобільника становить близько 1 / 1.67 дюйма. Тому фото міських вулиць здаються тьмяними і покритими тінями, але чіткість хмар і дрібні деталі знаходяться на належному рівні. Пристрій Apple в сутінках не використовує нічний режим, внаслідок чого зображення слабо висвітлені. Однак вони відображають реальну атмосферу міста. У темряві девайси відразу включають нічний функціонал. Він працює краще у мобільника з Купертіно, але цього не вистачає для перемоги.

Надширококутна лінза

Ультраширококутна оптика обох флагманів мають кут огляду більше 120 градусів, а якість фото протягом дня однакове. При нестачі світла американський смартфон переходить в нічний режим, в той час як його суперник часто цього не робить. Однак у девайса з Південної Кореї знімки виходять яскравіше і жвавіше. Тому першість на цьому етапі дістається моделі корпорації «Самсунг».

Портрет

Незважаючи на те, що обидва пристрої мають 3 – кратний зум, лише Айфон 13 Про використовує дане фокусна відстань (приблизно 77 мм) за замовчуванням в портретному режимі. Мобільник «Ультра» знімає з 2 – кратним наближенням, але його можна вручну ввести на таке збільшення.

У день фотографії рівні за якістю, хоча американський флагман створює більш природні кадри. Знімки південнокорейського виходять з яскраво вираженими тінями, якщо їх прибрати, то зображення не виглядають як треба. Перемога Apple.

Масштабування

Тут без варіантів виграє девайс компанії «Самсунг». Особливо це помітно при збільшенні об’єктів в 10 разів.

Селфі

Автопортрети з «яблучного» смартфона мають теплі тони і відображають всі вади на обличчі. Зображення пристрою з Південної Кореї виходять зі згладженої і освітленої шкірою. При зйомці в складних умовах освітлення обидва флагмана відмінно справляються з пошуком правильної експозиції. Нічия.

Відео

Galaxy S21 Ultra програє своєму супернику в даній позиції. У мобільника американської компанії є кінематографічний режим, який схожий на портретну функцію для роликів, і він виконує завдання чудово. Модель «Ультра» отримала аналогічний механізм – портретне відео. Але він працює не так добре. Не можна змінити точки фокусування або ступінь боке.

Макрознімки

Механізм телефону з Купертіно наближається максимально до об’єкту і у нього опція «макро» включається автоматично, незалежно яка лінза використовується в даний момент. А в мобільнику «Гелаксі» необхідно налаштувати надширококутний камеру, перш ніж включиться цей режим. Лідер Apple.

Висновок

Отже, в семи категоріях оптика «яблучного» флагмана виграла три раунди (портрети, відеозапис, макрозйомка). Об’єктиви пристрою «Ультра» також святкували перемогу в аналогічному кількості етапів (основна камера, надширококутний сенсор, зум). У Селфі – знімках була нічия, оскільки суперечки між «природним» і «красивим» зводяться до особистих вподобань.

Хоча лідерство Apple – це впевнений перевага. Але успіхи корпорації з Південної Кореї припадають на більш важливі категорії.

Обидва смартфони мають відмінну оптику і будуть добре служити своїм споживачам. Якщо необхідна відеозйомка, то, краще підійде iPhone 13 Pro. Але все ж флагман «Гелаксі Ультра» отримав більш універсальний діапазон фокусних відстаней і може робити чисті 10 – кратні знімки, які не соромно показати друзям і викласти в соціальних мережах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Чому смарт-кільця зараз є марними

    Поява про «розумних кілець» стає черговим модним цифровим трендом. Виробникам потрібно щось випускати, а новий…

    06.05.2024

    Apple готує величезний складаний iPad та iPhone-розкладачку

    Портал 9to5Mac поділився новими подробицями про плани Apple з розробки та випуску своїх перших пристроїв…

    06.05.2024

    3 речі, які я хочу бачити в Fallout 5 після перегляду серіалу Fallout від Amazon

    Цього місяця Fallout став найпопулярнішим телевізійним шоу, що є вражаючим досягненням адаптації відеоігри. Хоча Bethesda…

    06.05.2024

    Названо три смартфони Xiaomi, від покупки яких краще утриматися

    Три моделі смартфонів екосистеми “Сяомі” більше не отримують оновлення та підтримку. Потенційні покупці повинні враховувати…

    06.05.2024

    Мільярди Android-пристроїв вразливі для нової атаки

    Дослідники з Microsoft виявили, що багато додатків Android — у тому числі як мінімум чотири…

    06.05.2024

    Apple не планує впроваджувати технологію розпізнавання обличчя під екраном у свої пристрої до 2026 року

    Аналітик Омар Сохаїл стверджує, що Apple не впроваджуватиме технологію розпізнавання осіб під дисплеєм у свої…

    06.05.2024