iPhone 13 Pro проти Samsung Galaxy S21 Ultra – у якої моделі камера крутіша

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Порівняємо оптики iPhone 13 Pro і південнокорейського флагмана Galaxy S21 Ultra. Це необхідно, тому що компанії мають майже однакову кількість продажів своїх продуктів на північноамериканському, європейському і інших ринках.

Остання модель з Південної Кореї є кращою на платформі Андроїд. Вона отримала новий дизайн. Телефон Apple зберіг зовнішній вигляд попереднього покоління. Обидві корпорації домоглися щодо великих успіхів в області камер.

Оптика «яблучного» професійного смартфона – це система з трьома 12-мегапіксельна об’єктивами. У них вбудовані нові датчики більшого розміру. Надширококутна лінза також має свіжу діафрагму, а телесенсор володіє 3-кратної візуальним наближенням. Конфігурація і параметри фронтальної Селфі – камери не змінилися в порівнянні з дванадцятої серією телефонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У флагмана компанії «Самсунг» є головна оптика на 108 МП, надширокий об’єктив (12 МП) і два зум – датчика з діапазоном візуального наближення 3x і 10x. Лінза для автопортретів (40 МП) доповнює набір фотографічного модуля.

Основна камера

Знімки в відмінних умовах освітлення, зроблені обома смартфонами, виглядає чудово. Мобільник з Купертіно створює зображення з видимими тінями, а Samsung Galaxy S21 Ultra намагається чітко виділити яскраві області в кадрах. Коли світла не вистачає проявляються сильні і слабкі сторони кожної моделі.

Розмір головної лінзи американського мобільника становить близько 1 / 1.67 дюйма. Тому фото міських вулиць здаються тьмяними і покритими тінями, але чіткість хмар і дрібні деталі знаходяться на належному рівні. Пристрій Apple в сутінках не використовує нічний режим, внаслідок чого зображення слабо висвітлені. Однак вони відображають реальну атмосферу міста. У темряві девайси відразу включають нічний функціонал. Він працює краще у мобільника з Купертіно, але цього не вистачає для перемоги.

Надширококутна лінза

Ультраширококутна оптика обох флагманів мають кут огляду більше 120 градусів, а якість фото протягом дня однакове. При нестачі світла американський смартфон переходить в нічний режим, в той час як його суперник часто цього не робить. Однак у девайса з Південної Кореї знімки виходять яскравіше і жвавіше. Тому першість на цьому етапі дістається моделі корпорації «Самсунг».

Портрет

Незважаючи на те, що обидва пристрої мають 3 – кратний зум, лише Айфон 13 Про використовує дане фокусна відстань (приблизно 77 мм) за замовчуванням в портретному режимі. Мобільник «Ультра» знімає з 2 – кратним наближенням, але його можна вручну ввести на таке збільшення.

У день фотографії рівні за якістю, хоча американський флагман створює більш природні кадри. Знімки південнокорейського виходять з яскраво вираженими тінями, якщо їх прибрати, то зображення не виглядають як треба. Перемога Apple.

Масштабування

Тут без варіантів виграє девайс компанії «Самсунг». Особливо це помітно при збільшенні об’єктів в 10 разів.

Селфі

Автопортрети з «яблучного» смартфона мають теплі тони і відображають всі вади на обличчі. Зображення пристрою з Південної Кореї виходять зі згладженої і освітленої шкірою. При зйомці в складних умовах освітлення обидва флагмана відмінно справляються з пошуком правильної експозиції. Нічия.

Відео

Galaxy S21 Ultra програє своєму супернику в даній позиції. У мобільника американської компанії є кінематографічний режим, який схожий на портретну функцію для роликів, і він виконує завдання чудово. Модель «Ультра» отримала аналогічний механізм – портретне відео. Але він працює не так добре. Не можна змінити точки фокусування або ступінь боке.

Макрознімки

Механізм телефону з Купертіно наближається максимально до об’єкту і у нього опція «макро» включається автоматично, незалежно яка лінза використовується в даний момент. А в мобільнику «Гелаксі» необхідно налаштувати надширококутний камеру, перш ніж включиться цей режим. Лідер Apple.

https://youtu.be/ZoP80SfGscM

Висновок

Отже, в семи категоріях оптика «яблучного» флагмана виграла три раунди (портрети, відеозапис, макрозйомка). Об’єктиви пристрою «Ультра» також святкували перемогу в аналогічному кількості етапів (основна камера, надширококутний сенсор, зум). У Селфі – знімках була нічия, оскільки суперечки між «природним» і «красивим» зводяться до особистих вподобань.

Хоча лідерство Apple – це впевнений перевага. Але успіхи корпорації з Південної Кореї припадають на більш важливі категорії.

Обидва смартфони мають відмінну оптику і будуть добре служити своїм споживачам. Якщо необхідна відеозйомка, то, краще підійде iPhone 13 Pro. Але все ж флагман «Гелаксі Ультра» отримав більш універсальний діапазон фокусних відстаней і може робити чисті 10 – кратні знімки, які не соромно показати друзям і викласти в соціальних мережах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.