Intel представила 128-ядерний схожий на людський мозок процесор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останні років 10 технології штучного інтелекту зробили якщо не прорив, то як мінімум помітну еволюцію. Без допомоги нейромереж, наприклад, неможливо уявити сучасні пошукові системи, операційні системи і т.і.

Але все це до сих пір складно назвати повноцінною подобою людського мозку. І вирішити цю проблему намагаються багато. У тому числі і Intel.

Для цього, наприклад, компанія розробляє власні нейроморфні процесори. Їх суть полягає в спробі апаратно відтворити з достатнім ступенем точності механізми, які лежать в основі мозку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І ось, стало відомо, що Intel представила друге покоління нейроморфних чіпів, що отримало назву Loihi II. В основу новинки ліг EUV-техпроцес Intel 4, який компанія продовжує допрацьовувати.

Площа поверхні чіпа – 31 кв. мм. На ній розташовані 2,3 млрд транзисторів. Загальна кількість ядер – 128, при цьому площа кожного з них складає 0,21 кв. мм. Нейронних ядер також 128, при цьому кількість доступних нейроном тепер становить 1 млн – це майже в 10 разів більше, ніж у попередника.

Використовуватися новий процесор буде при роботі з нейромережами. З огляду на те, що його спочатку створювали для цих цілей, результат його обчислень може виявитися вражаючим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.