DxOMark про камеру iPhone 13 mini: зйомка преміум-класу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за iPhone 13 Pro, фахівці DxOMark оцінили і можливості mini-версії нового флагмана Apple. Незважаючи на скромні розміри і меншу кількість сенсорів, гаджет зумів продемонструвати вражаючі результати.

Тил модуль iPhone 13 mini оснащений двома 12-мегапіксельними датчиками зображення. Основний має еквівалентну фокусну відстань 26 міліметрів при апертурі f / 1.6, а додатковий з ультраширококутний лінзами – кут огляду 120 °, ЕФР 13 міліметрів і светосилу f / 2.4. Максимальна якість відеозапису у моделі становить 4К @ 60 fps.

До плюсів камери iPhone 13 mini експерти віднесли точну експозицію, природне перенесення кольорів, в тому числі щодо відтінків шкіри, і коректну оцінку балансу білого. Протягом усього циклу тестування гаджет показав швидке і точне автофокусування і хороший рівень деталізації при денному світлі, а також при зйомці в приміщенні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При зйомці відео смартфон, за висновком фахівців, пропонує хороший баланс між текстурою і шумом. Крім того, iPhone 13 mini точно і плавно фокусується на вибраному об’єкті під час запису відео.

Недоліком камери пристрою стала підвищена кількість цифрового шуму при зйомці в умовах слабкого освітлення. Користувач може зіткнутися з обмеженим динамічним діапазоном в складних висококонтрастних сценах, а також з артефактами і обмеженою деталізацією при використанні середньої і високої кратності зума.

Смартфон «шумить» при зйомці відео в умовах недостатнього освітлення – в деяких випадках втрачається текстура при захопленні осіб навіть в денний час, а динамічна зйомка і надмірна тряска викликають ефект залишкового руху в відеороликах.

За підсумками серії випробувань iPhone 13 mini зайняв десяту сходинку рейтингу камерофонів, набравши 130 балів. Ту ж оцінку раніше отримав iPhone 12 Pro Max, оснащений камерою з трьома сенсорами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.