Xiaomi почала таємно сповільнювати роботу додатків та ігор в дорогих смартфонах через перегрів процесора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автор видання AnandTech провів експерименти і зрозумів, що Xiaomi використовує деякі хитрощі, щоб домогтися гарних результатів у тестах смартфона Xiaomi 11T. Така поведінка компанії фахівець засуджує.

Проводячи огляд смартфона 11T Pro, автор протестував його в бенчмарке 3DMark, замаскувавши робоче навантаження під гру Genshin Impact. Він виявив, як сам зазначає, шокуюче відкриття: смартфон повністю обмежує пікову продуктивність в грі, щоб уникнути перегріву. Завдяки таким маніпуляціям температура телефону не перевищує 37 градусів за Цельсієм.

На графіку видно, як різниться продуктивність 11T Pro при «різних» навантаженнях

Автор далі зауважив, що в анонімних додатках 11T Pro працює на повну потужність незалежно від температури до тих пір, поки не видасть попередження про перегрів. На графіку вище видно, як падає продуктивність в Genshin Impact в порівнянні з неідентифіковані телефоном навантаженням – майже на 45%! Автор заявив, що процесор в 11T Pro взагалі не троттліт (не пропускає машинні такти, щоб захиститися від пошкодження при перегріванні).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
При запуску 3DMark з «анонімним» ID замість стандартного процесор Snapdragon 888 в Xiaomi 11T Pro перегрівається в процесі тестування і знижує продуктивність

Таким чином Xiaomi робить результати тестів необ’єктивними. Якщо є якісь обмеження, то вони повинні бути показані користувачам. Але цього не відбувається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.