Аналітик показав, як змінювалася ціна iPhone в останні 10 років

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Галузевий аналітик Горацій Дедіу опублікував незалежне дослідження, присвячене зміни вартості смартфонів Apple за останні десять років. При цьому він заявив, що представлений в цьому році iPhone 13 став «найважливішим запуском» в історії компанії.

На графіку вище представлені офіційні ціни кожної моделі iPhone починаючи з 2007 року. Аналітик наочно продемонстрував динаміку вартості всіх фірмових пристроїв від моменту релізу до офіційного зниження ціни після виходу нових гаджетів.

В останні роки вартість топових моделей iPhone рівномірно збільшується. При цьому iPhone 13 Pro Max став найдорожчим смартфоном Apple за всю історію бренду – в конфігурації з накопичувачем 1 ТБ він коштує $ 1600.. При цьому Apple стабільно утримує різницю між офіційними цінами на момент старту продажів і перед зняттям екс-флагманів з виробництва. Аналітик зазначає, що серед Android-гаджетів подібний розкид значно більше. З іншого боку, iPhone менше втрачають у ціні і на вторинному ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на високу вартість iPhone 13, Дедіу запевняє, що гаджет став найзначнішою моделлю серії. За його словами, Apple не слідує трендам, а задає їх – експерт упевнений, що оновлення камери iPhone буде мати велике значення для мобільного ринку. Такі функції, як регульований фокус на вже записаних відео, розкрутяться на YouTube, TikTok і інших платформах – а це, в свою чергу, змінить уявлення користувачів про те, якими характеристиками повинен володіти сучасний смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.