Головна фішка Android 12 буде доступна на всіх пристроях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головною зміною в Android 12 став оновлений призначений для користувача інтерфейс з дизайном Material You, який здатний змінюватися в залежності від встановлених шпалер і інших чинників. До цих пір ця функція вважалася ексклюзивом пристроїв Google, але тепер з’явилася надія, що вона з’явиться і в гаджетах інших компаній.

Material You в Android 12 аналізує встановлені користувачем шпалери, щоб на основі ключових кольорів заставки змінити колірну палітру всієї системи. За задумом, у кожного користувача з’явиться персоналізований вигляд системи. Однак спочатку оголосили, що працювати це буде виключно на пристроях і в сервісах Google.

Тепер з’явилася інформація, що в Android 12.1 (кодова назва Android 12-sv2) алгоритм monet, автоматично генерує колірну палітру призначеного для користувача інтерфейсу на основі встановлених шпалер, буде доступний у вигляді відкритого вихідного коду для сторонніх виробників. Таким чином, Samsung, OPPO, Xiaomi і інші компанії зможуть інтегрувати цю функцію в свої фірмові прошивки з майбутніми оновленнями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки вся ця інформація знаходиться на рівні чуток, тому варто дочекатися офіційного анонса від Google або релізу Android 12.1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.