Microsoft представила другу версію смартфона-книжки Surface Duo

Microsoft офіційно представила друге покоління свого складного Android-смартфона – Surface Duo 2. Новинка зберегла дизайн оригінальної моделі, але отримала ряд істотних змін як по частині конструкції, так і начинки.

Новий смартфон, як і його попередник, пропонує два окремих екрану – 5.8-дюймові OLED-панелі з роздільною здатністю 1344 × 1892точки і частотою оновлення 90 Гц. В розкладеному вигляді вони складаються в 8.3-дюймової дисплей з смугою посередині. Є підтримка стилусів серії Surface Pen, а саму нову версію Surface Slim Pen 2 можна прикріпити до бічної грані на магніти.

Одним з головних нововведень в Surface Duo 2 стала поява флагманського процесора Snapdragon 888. Нагадаємо, що минулорічний Surface Duo працює на Snapdragon 855, представленому ще в 2018 році. Разом зі свіжим чіпом смартфон отримав підтримку 5G-мереж.

Крім того, усунули недолік у вигляді єдиної камери в оригінальному Surface Duo. Тепер в пристрої потрійний об’єктив ззаду, який поєднує ширококутної, надширококутний і телефото датчики на 12 мегапікселів кожен. Ширококутова камера отримала оптичну стабілізацію зображення.

Ще одними поліпшеннями стали підтримка NFC для безконтактних платежів і бездротової зарядки Qi. Ємність батареї не уточнюється, але, обіцяють, що її вистачить «на весь день».

Як і попередня модель, новинка працює на Android 11 з оболонкою Microsoft, заточеною під роботу з двома екранами. Компанія заявляє, що вже 150 ігор, включаючи Asphalt Legends 9, Modern Combat 5 і Dungeon Hunter 5, оптимізовані для використання одного з дисплеїв в якості контролера.

Microsoft Surface Duo 2 надійде в продаж з 5 жовтня по ціні 1499 доларів. На вибір будуть доступні білий і чорний варіанти кольору корпусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.