Смартфони

iPhone 13: перші тести продуктивності і автономності

Share

Після зняття ембарго на огляди iPhone 13 в мережі з’явилися десятки матеріалів, присвячених новим флагманам Apple. Ключовими характеристиками, які зацікавили блогерів, стали автономність і приріст продуктивності смартфонів в порівнянні з торішньою серією.

Apple iPhone 13 mini

«Бюджетний» iPhone 13 mini зазнав незначних змін в дизайні порівняно з попередником: гаджет став трохи товстішим, через що до нього не підходять чохли від моделі 2020 року. Крім того, змінилося розташування об’єктивів основної камери і на 20% зменшилася площа вирізу на дисплеї, в якому розміщуються датчики FaceID і фронтальна камера.

Використання флагманського чіпа Apple A15 Bionic позитивно вплинуло на продуктивність самого компактного в серії смартфона. Крім того, на 1,5 години збільшився час його автономної роботи – до 17 годин в режимі відтворення відео. При цьому блогери висловили побоювання, що активним користувачам може не вистачити заряду АКБ на весь день. Для моделі Pro Max заявлена ​​цифра в 28 годин «кіномарафону».

iPhone 13 Pro, за словами редактора The Verge Дітера Бона, при інтенсивній експлуатації (запис 4K-відео, максимальна яскравість дисплея) протримався з 7:00 до 23:00, зберігши ще 20% заряду акумулятора.

Порівняння автономності Apple iPhone 13 з конкурентами за результатами комплексного п’ятигодинного тесту. У червоному полі – залишок заряду акумулятора після закінчення випробувань

По частині дизайну для базової версії iPhone 13 справедливі все ті ж зміни, що і для моделі mini. При цьому автономність гаджета збільшилася вже на 2,5 години в порівнянні з iPhone 12. При стандартному використанні заряду батареї, судячи з перших оглядам, смартфону вистачить на два дні роботи.

Однією з головних фішок моделей iPhone 13 Pro і Pro Max журналісти Wired назвали появу технології адаптивної частоти оновлення зображення на дисплеї ProMotion. Її впровадження означає більш плавну анімацію при порівняно низькому енергоспоживанні – до 120 Гц екран розганяється лише в потрібні моменти. В огляді CNN також відзначається збільшення яскравості екрану базових моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, в Pro-модифікаціях розблоковано додаткове ядро ​​графічного процесора, хоча в стандартних сценаріях використання смартфона помітити це майже неможливо. Найбільш актуальним це зміна буде для мобільних геймерів.

Зліва направо: iPhone 13 Pro Max, iPhone 13, iPhone 12 Pro, Snapdragon 888+

В ході оглядів нові смартфони Apple неодноразово тестувалися в Geekbench. Всі представники лінійки, включаючи iPhone 13 mini, набрали практично однакову кількість балів, випередивши iPhone 12 Pro і перевершивши флагманський чіп Qualcomm Snapdragon 888+.

Ще одною ключовою відмінністю iPhone 13 Pro і Pro Max від базових моделей стала функціональність і кількість датчиків основної камери, про можливості якої ми розповімо в окремій новини. Нарешті, автори оглядів відзначають, що в лінійці Pro в кращу сторону змінилася якість звучання стереодинаміків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024