iPhone 13: перші тести продуктивності і автономності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після зняття ембарго на огляди iPhone 13 в мережі з’явилися десятки матеріалів, присвячених новим флагманам Apple. Ключовими характеристиками, які зацікавили блогерів, стали автономність і приріст продуктивності смартфонів в порівнянні з торішньою серією.

Apple iPhone 13 mini

«Бюджетний» iPhone 13 mini зазнав незначних змін в дизайні порівняно з попередником: гаджет став трохи товстішим, через що до нього не підходять чохли від моделі 2020 року. Крім того, змінилося розташування об’єктивів основної камери і на 20% зменшилася площа вирізу на дисплеї, в якому розміщуються датчики FaceID і фронтальна камера.

Використання флагманського чіпа Apple A15 Bionic позитивно вплинуло на продуктивність самого компактного в серії смартфона. Крім того, на 1,5 години збільшився час його автономної роботи – до 17 годин в режимі відтворення відео. При цьому блогери висловили побоювання, що активним користувачам може не вистачити заряду АКБ на весь день. Для моделі Pro Max заявлена ​​цифра в 28 годин «кіномарафону».

iPhone 13 Pro, за словами редактора The Verge Дітера Бона, при інтенсивній експлуатації (запис 4K-відео, максимальна яскравість дисплея) протримався з 7:00 до 23:00, зберігши ще 20% заряду акумулятора.

Порівняння автономності Apple iPhone 13 з конкурентами за результатами комплексного п’ятигодинного тесту. У червоному полі – залишок заряду акумулятора після закінчення випробувань

По частині дизайну для базової версії iPhone 13 справедливі все ті ж зміни, що і для моделі mini. При цьому автономність гаджета збільшилася вже на 2,5 години в порівнянні з iPhone 12. При стандартному використанні заряду батареї, судячи з перших оглядам, смартфону вистачить на два дні роботи.

Однією з головних фішок моделей iPhone 13 Pro і Pro Max журналісти Wired назвали появу технології адаптивної частоти оновлення зображення на дисплеї ProMotion. Її впровадження означає більш плавну анімацію при порівняно низькому енергоспоживанні – до 120 Гц екран розганяється лише в потрібні моменти. В огляді CNN також відзначається збільшення яскравості екрану базових моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, в Pro-модифікаціях розблоковано додаткове ядро ​​графічного процесора, хоча в стандартних сценаріях використання смартфона помітити це майже неможливо. Найбільш актуальним це зміна буде для мобільних геймерів.

Зліва направо: iPhone 13 Pro Max, iPhone 13, iPhone 12 Pro, Snapdragon 888+

В ході оглядів нові смартфони Apple неодноразово тестувалися в Geekbench. Всі представники лінійки, включаючи iPhone 13 mini, набрали практично однакову кількість балів, випередивши iPhone 12 Pro і перевершивши флагманський чіп Qualcomm Snapdragon 888+.

Ще одною ключовою відмінністю iPhone 13 Pro і Pro Max від базових моделей стала функціональність і кількість датчиків основної камери, про можливості якої ми розповімо в окремій новини. Нарешті, автори оглядів відзначають, що в лінійці Pro в кращу сторону змінилася якість звучання стереодинаміків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.