Смартфони

Перші враження зарубіжної преси від iPhone 13 і 13 Pro

Share

Нові смартфони Apple скоро з’являться у відкритому продажі, а напередодні цієї події провідні світові ЗМІ (The Verge, Wired, TechRadar, Engadget, CNBC і інші) опублікували огляди новинок. Головна претензія журналістів полягає в тому, що iPhone 13 не тягне на повноцінний апгрейд, це скоріше iPhone 12s, тобто злегка поліпшені версії торішніх моделей.

Журналісти відзначили, що смартфони стали трохи важчs і товстіші, так само як і збільшилася товщина блоків з камерами. Це умовно компенсується зменшенням ширини вирізу під фронтальну камеру і сканер Face ID. У оглядачів не виникло враження, що перед ними зовсім нові пристрої, оскільки візуальних відмінностей від попередніх моделей недостатньо.

В iPhone 13 mini і iPhone 13 встановлені більш яскраві OLED-матриці, і приріст яскравості дійсно помітний в порівнянні, однак читаність екрану в сонячний день як і раніше не ідеальна. Журналісти не помітили проблем з продуктивністю, причому молодші моделі працюють приблизно так само спритно, як і старші, які оснащені тим же центральним процесором, але більш продуктивним відеочіпом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Претензій до автономності ні у одного з обзорщіков не виникло, смартфони, по відчуттях, тримають заряд помітно довше, ніж минулорічні моделі, акумулятора вистачає з ранку до кінця дня навіть при інтенсивному використанні (наприклад, при зйомці 4K-відео). Компанія Apple приділила особливу увагу збільшенню якості зйомки на всіх нових моделях. І це помітно, особливо при використанні нічного режиму, який тепер доступний навіть на широкоугольном датчику.

В iPhone 13 Pro і Pro Max встановлені LTPO-дисплеї Super Retina XDR з підтримкою адаптивної частоти оновлення від 10 до 120 Гц. Завдяки цій технології економиться заряд при показі статичної картинки або тексту, а в динамічних сценах (наприклад, в іграх і відео) зображення стає більш плавним. Оглядачі відзначили, що ця функція працює без нарікань, екран моментально змінює частоту оновлення в залежності від ситуації і не гальмує.

Старші моделі iPhone 13 володіють декількома додатковими режимами для зйомки і обробки фото і відео, в тому числі автоматичне застосування одного налаштованого стилю до кількох фотографій. В роботі професійних режимів іноді виникають збої, але Apple напевно усуне їх з оновленнями операційної системи.

Всі журналісти зійшлися на думці, що нова лінійка iPhone вийшла дуже вдалою, хоч і містить мало змін в порівнянні з iPhone 12. Смартфони стали більш продуктивними, довше тримають заряд, краще фотографують і знімають відео, а на цьому все, зовнішніх змін майже немає. Покращення майже не помітні звичайним користувачам, а тим, для кого важливі найдрібніші деталі, журналісти радять придивитися до старших моделям iPhone 13 Pro і 13 Pro Max.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024