Перші враження зарубіжної преси від iPhone 13 і 13 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові смартфони Apple скоро з’являться у відкритому продажі, а напередодні цієї події провідні світові ЗМІ (The Verge, Wired, TechRadar, Engadget, CNBC і інші) опублікували огляди новинок. Головна претензія журналістів полягає в тому, що iPhone 13 не тягне на повноцінний апгрейд, це скоріше iPhone 12s, тобто злегка поліпшені версії торішніх моделей.

Журналісти відзначили, що смартфони стали трохи важчs і товстіші, так само як і збільшилася товщина блоків з камерами. Це умовно компенсується зменшенням ширини вирізу під фронтальну камеру і сканер Face ID. У оглядачів не виникло враження, що перед ними зовсім нові пристрої, оскільки візуальних відмінностей від попередніх моделей недостатньо.

В iPhone 13 mini і iPhone 13 встановлені більш яскраві OLED-матриці, і приріст яскравості дійсно помітний в порівнянні, однак читаність екрану в сонячний день як і раніше не ідеальна. Журналісти не помітили проблем з продуктивністю, причому молодші моделі працюють приблизно так само спритно, як і старші, які оснащені тим же центральним процесором, але більш продуктивним відеочіпом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Претензій до автономності ні у одного з обзорщіков не виникло, смартфони, по відчуттях, тримають заряд помітно довше, ніж минулорічні моделі, акумулятора вистачає з ранку до кінця дня навіть при інтенсивному використанні (наприклад, при зйомці 4K-відео). Компанія Apple приділила особливу увагу збільшенню якості зйомки на всіх нових моделях. І це помітно, особливо при використанні нічного режиму, який тепер доступний навіть на широкоугольном датчику.

В iPhone 13 Pro і Pro Max встановлені LTPO-дисплеї Super Retina XDR з підтримкою адаптивної частоти оновлення від 10 до 120 Гц. Завдяки цій технології економиться заряд при показі статичної картинки або тексту, а в динамічних сценах (наприклад, в іграх і відео) зображення стає більш плавним. Оглядачі відзначили, що ця функція працює без нарікань, екран моментально змінює частоту оновлення в залежності від ситуації і не гальмує.

Старші моделі iPhone 13 володіють декількома додатковими режимами для зйомки і обробки фото і відео, в тому числі автоматичне застосування одного налаштованого стилю до кількох фотографій. В роботі професійних режимів іноді виникають збої, але Apple напевно усуне їх з оновленнями операційної системи.

Всі журналісти зійшлися на думці, що нова лінійка iPhone вийшла дуже вдалою, хоч і містить мало змін в порівнянні з iPhone 12. Смартфони стали більш продуктивними, довше тримають заряд, краще фотографують і знімають відео, а на цьому все, зовнішніх змін майже немає. Покращення майже не помітні звичайним користувачам, а тим, для кого важливі найдрібніші деталі, журналісти радять придивитися до старших моделям iPhone 13 Pro і 13 Pro Max.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.