Смартфони

Смартфони Xiaomi, realme і OnePlus вартістю в 6-8 тисяч гривень порівняли за якістю камер

Share

Ведучий YouTube-каналу Філ Бєліков протестував три апарати китайських виробників, щоб визначити, який з них робить фото і відео краще. Все перевірялося в складних умовах (при недостатньому освітленні) і при штучному або природному (денному) світлі. При зйомці фото також використовувалися різні режими і функції. Для порівняння експерт взяв Xiaomi Poco M3 Pro , realme Narzo 30 , OnePlus Nord N10.

Спочатку Філ порівняв апарати за якістю відео. При зйомці на фронтальну камеру Poco M3 Pro в сонячний день на обличчі було видно помітні засвітки, і в цьому плані краще виявився OnePlus. Задній фон сильно був засвічений також на двох моделях: Realme і Xiaomi. Стабілізація спрацювала всюди, але трохи нестабільно – на Realme. Ще на Poco M3 Pro були помітні шуми.

На основну камеру при 30 к / с в Full HD у вечірній час найгірше зняв Poco M3 Pro: картинка вийшла дуже темна, слабка по деталізації. Хоча стабілізація у Xiaomi при цьому хороша. Найбільш яскраве зображення дає ввечері OnePlus.

У 4К здатні знімати тільки realme і OnePlus. При цьому стабілізація і взагалі зйомка відео в цьому дозволі була якіснішою у останньої з названих моделей. Xiaomi здатний знімати лише в Full HD 30 к / с максимум.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кращим по відеозйомці в цілому виявився OnePlus Nord N10 .

За фото за деяких умов смартфони практично не відрізняються один від одного. У портретних і пейзажних фотографіях днем ​​в основному по передачі кольору та іншими параметрами краще за інших моделей був OnePlus. А ось Xiaomi Poco M3 Pro робив фото з деталізації, передачі кольору, HDR гірше або на рівні Realme. Правда, при зйомці в режимі 48МП він обійшов конкурентів за якістю знімка.

Ввечері та вночі OnePlus теж часто ставав лідером. Але в порівнянні з денними фотографіями вечірні та нічні і нього виходили гірше. Іноді Xiaomi і Realme навіть робили більш якісні фото. Наприклад, в нічному режимі у Poco M3 Pro фотографії виявлялися краще, ніж у конкурентів.

Селфі-фото в портретному режимі по передачі кольору на OnePlus вийшло краще. По деталях – в різних умовах по-різному.

За підсумками огляду найслабша камера виявилася на Xiaomi Poco M3 Pro . При цьому OnePlus Nord N10 робить хороші фотографії днем, а в нічний і вечірній час – зазвичай набагато гірше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024