Смартфони Xiaomi, realme і OnePlus вартістю в 6-8 тисяч гривень порівняли за якістю камер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ведучий YouTube-каналу Філ Бєліков протестував три апарати китайських виробників, щоб визначити, який з них робить фото і відео краще. Все перевірялося в складних умовах (при недостатньому освітленні) і при штучному або природному (денному) світлі. При зйомці фото також використовувалися різні режими і функції. Для порівняння експерт взяв Xiaomi Poco M3 Pro , realme Narzo 30 , OnePlus Nord N10.

Спочатку Філ порівняв апарати за якістю відео. При зйомці на фронтальну камеру Poco M3 Pro в сонячний день на обличчі було видно помітні засвітки, і в цьому плані краще виявився OnePlus. Задній фон сильно був засвічений також на двох моделях: Realme і Xiaomi. Стабілізація спрацювала всюди, але трохи нестабільно – на Realme. Ще на Poco M3 Pro були помітні шуми.

На основну камеру при 30 к / с в Full HD у вечірній час найгірше зняв Poco M3 Pro: картинка вийшла дуже темна, слабка по деталізації. Хоча стабілізація у Xiaomi при цьому хороша. Найбільш яскраве зображення дає ввечері OnePlus.

У 4К здатні знімати тільки realme і OnePlus. При цьому стабілізація і взагалі зйомка відео в цьому дозволі була якіснішою у останньої з названих моделей. Xiaomi здатний знімати лише в Full HD 30 к / с максимум.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кращим по відеозйомці в цілому виявився OnePlus Nord N10 .

За фото за деяких умов смартфони практично не відрізняються один від одного. У портретних і пейзажних фотографіях днем ​​в основному по передачі кольору та іншими параметрами краще за інших моделей був OnePlus. А ось Xiaomi Poco M3 Pro робив фото з деталізації, передачі кольору, HDR гірше або на рівні Realme. Правда, при зйомці в режимі 48МП він обійшов конкурентів за якістю знімка.

Ввечері та вночі OnePlus теж часто ставав лідером. Але в порівнянні з денними фотографіями вечірні та нічні і нього виходили гірше. Іноді Xiaomi і Realme навіть робили більш якісні фото. Наприклад, в нічному режимі у Poco M3 Pro фотографії виявлялися краще, ніж у конкурентів.

Селфі-фото в портретному режимі по передачі кольору на OnePlus вийшло краще. По деталях – в різних умовах по-різному.

За підсумками огляду найслабша камера виявилася на Xiaomi Poco M3 Pro . При цьому OnePlus Nord N10 робить хороші фотографії днем, а в нічний і вечірній час – зазвичай набагато гірше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.