Названо 8 важливих фактів про нові iPhone, iPad і Apple Watch, про які Apple не сказала

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple говорить не всю інформацію про нові пристрої на презентаціях. Такі параметри, як обсяг оперативної пам’яті і акумулятора, вона принципово не називає, крім того, час івенту обмежена, і спікери встигають сказати тільки головне.

Зібрали факти про нові пристрої компанії, про які не було сказано на презентації.

У iPhone 13 Pro більш потужний графічний процесор, ніж у iPhone 13

Всі чотири моделі iPhone 13 отримали процесор A15. При цьому, графічний процесор у звичайних «тинадцятих» і Pro-версій різні, і у других він потужніший.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Pro-шок пятиядерний графічний процесор, тоді як у звичайних моделей – чотирьохядерний. Зокрема, перші отримали більш досконалу графічну систему для поліпшення камери – iPhone 13 Pro і 13 Pro Max підтримують запис відео в ProRes.

В iPhone 13 збільшили акумулятори щодо iPhone 12

Акумулятори в iPhone 13 точно стали більше. Це вдалося дізнатися завдяки документації Apple для US Chemical Transportation Center.

Параметри:

  • iPhone 13 mini – 9,57 Втч, на 11% більше, ніж у iPhone 12 mini
  • iPhone 13 – 12,41 Втч, на 15% більше, ніж у iPhone 12
  • iPhone 13 Pro – 11,97 Втч, на 11% більше, ніж у iPhone 12 Pro
  • iPhone 13 Pro Max – 16,75 Втч, на 18% більше, ніж у iPhone 12 Pro Max

Виріз iPhone 13 вже, але вище

Перед презентацією пішли чутки, що у нових моделей виріз під камеру буде менший, ніж у попередників. Частково це так – «чубчик стала» менш довгою, але більш товстої.

Ентузіасти вже порівняли вирізи iPhone 13 і 12 – у першого модельного ряду він залазить за межі статус-бару з індикатором з’єднання з мережею, заряду акумулятора та іншими показниками. Тобто площа «чубчика» зменшилася менше, ніж очікувалося.

Для зйомки в форматі 4K з ProRes потрібно не менше 256 ГБ пам’яті

Якщо ви плануєте знімати відео у форматі ProRes на максимальних параметрах (з роздільною здатністю 4K), вам знадобиться iPhone 13 Pro або iPhone 13 Pro Max з об’ємом пам’яті не менше 256 ГБ. Згідно з даними на сторінці технічних характеристик iPhone 13 Pro, для моделей з 128 ГБ пам’яті запис відео ProRes буде обмежена здатністю 1080p 30 FPS.

Причина тому – при зйомці в ProRes з таким високим дозволом файли будуть дуже швидко заповнювати пам’ять телефону. Фактично, для користування цим форматом варто придбати iPhone 13 Pro або Pro Max з 512 ГБ або навіть 1 ТБ пам’яті.

ProRes буде доступний не відразу

Apple згадала про це, але побіжно – зйомка в ProRes буде доступна не відразу. Згідно з даними Apple, цей формат стане буде доступний «в майбутньому оновленні iOS 15» і, нагадаємо, тільки для iPhone 13 Pro і iPhone 13 Pro Max.

Обсяги оперативної пам’яті iPhone 13 не змінилися відносно попередників

Компанія не згадує обсяги оперативної пам’яті і акумуляторів на презентаціях. При цьому, в мережі з’явилися дані про ємності ОЗП оновленого модельного ряду iPhone 13. Параметри не змінилися відносно минулого року.

Обсяги пам’яті у смартфонів наступні:

  • 13 і 13 mini – 4 ГБ ОЗП
  • 13 Pro і 13 Pro Max – 6 ГБ ОЗП

В Apple Watch Series 7, здається, встановлено той же процесор, що і в Series 6

У нові продукти Apple зазвичай ставиться більш потужний процесор, але, здається, до нових Apple Watch 7. За наявними даними, в них варто той же процесор, що і в Apple Watch 6. «Це облом», – пише видання Mashable.

Звичайно, у нових Apple Watch є кілька інших нововведень в порівнянні з попередником, найголовніше – дисплеї більшого розміру. Але, з огляду на, що дизайн не змінився, а процесор не став швидше, виникає питання, чи є очікування Apple Watch 8 раціональним придбанням?

Важливо, що це не офіційна інформація, а спостереження розробника Стіва Фортон-Сміта, який знайшов підтверджують дані в останній версії Xcode. Про те, що всередині, ми дізнаємося, коли Apple Watch 7 будуть будуть розібрані, що має відбутися одразу після їх виходу в продаж цієї осені.

У iPad mini немає роз’єму для навушників

Apple просто не вказала цей параметр в характеристиках і не згадала під час презентації. При цьому, за Рендер видно, що планшет отримав тільки один роз’єм – USB-C. Від 3,5 мм компанія відмовилася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.