iPhone 13 скоро надійде в продаж. Чи варто на нього переходити?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

22 вересня в Європі можна буде попередньо замовити iPhone 13. Чи є сенс це робити? Залежить від того, який у вас айфон зараз.

Чим цікавий iPhone 13?

Спершу про головні фішки актуального айфона. По-перше, це підвищена частота розгортки дисплея. Технологія ProMotion адаптивно змінює герцовку від 120 до 10 Гц, тим самим підвищуючи автономність гаджета. У всіх моделей тринадцятої лінійки максимальна яскравість зросла з 800 до 1000 ніт.

По-друге, камери. Ширококутний і надширококутний сенсори стали більш світосильні, діапазон масштабування – ширше, а програмна начинка – могутніше. В останній пункт вписуються нічний режим для всіх об’єктивів, формат запису відео ProRes і система фільтрів на основі машинного навчання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нарешті, iPhone 13 відрізняється візуально: «чубок» трохи зменшили. Ще смартфон отримав чіп Apple A15, який швидше за попередника.

У мене iPhone 11/12. Що нового я отримаю?

Якщо у вас iPhone 12, то при апгрейді апарату отримаєте підвищену герцовку, поліпшені камери, зменшений виріз і більш потужний процесор. Якщо переходите на новинку з iPhone 11, то плюсами будуть класичний дизайн, магнітна зарядка MagSafe, підтримка 5G і датчик LiDAR.

Всі ці технології є в «двенашке», вони ж перекочували в актуальну модель. Крім того, iPhone 11 оснащений IPS-дисплеєм, а ось все сімейство iPhone 13 хизується OLED-екранами. Плюс це чи мінус? Питання дискусійне.

У мене iPhone X / XS або старше. Що нового я отримаю?

У випадку з iPhone X і XS вищевказаний список переваг розширюється так. Ви отримаєте ще й додатковий датчик для зуму, новий дизайн задньої камери, Фронталки на 12 Мп, нічний пресет, ультраширокополосний зв’язок і Wi-Fi 6. Крім того, тринадцята лінійка айфонів пропонує різні габарити: є скромний mini, стандартний iPhone 13 і Pro- версія зі збільшеною діагоналлю.

Що стосується iPhone 7, 8 і останнього SE, то тут все залежить від фінансових можливостей користувача. «Сімки» та «вісімки» істотно застаріли – ви і самі це знаєте, якщо до цих пір ними користуєтеся. А ось iPhone SE цілком живий, і якщо вас влаштовує розмір екрану, то можна залишити. Але вибір, звичайно ж, робити тільки вам.

А ви плануєте переїжджати на iPhone 13? Якщо так, то з якого смартфона?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.