Новий процесор Samsung для смартфонів при енергозбереженні показав потужність як у Snapdragon 888

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо вірити отриманим даними, власні процесори Samsung в 2022 році можуть виявитися в топі мобільного ринку.

У тестах Geekbench з’явилася інформація про продуктивність не анонсованого процесора Samsung Exynos 2200. Його протестували в смартфоні Galaxy S22 +, який буде офіційно представлений в першому кварталі 2022 року.

На перший погляд, продуктивність Exynos 2200 знаходиться приблизно на тому ж рівні, що і результати тестування смартфонів на базу Snapdragon 888. А якщо точніше, новий чіп від Samsung справляється трохи гірше актуальною розробки від Qualcomm: +1073 балів в одноядерному тесті і 3389 в багатоядерному. Для порівняння, OnePlus 9 Pro на Snapdragon 888 набирає 1105 і 3255 балів відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак не все так просто. У тесті Geekbench у смартфона Samsung ввімкнено функцію “energy_aware”, тобто ці показники можуть відноситися до тестування смартфона в менш продуктивному режимі економії енергії. І в цьому випадку виникає закономірне питання: а скільки тоді балів отримає Exynos 2200 при максимально продуктивної роботи?

Крім того, є версія, що інженери Samsung могли зробити ставку не на рекордну продуктивність при синтетичної навантаженні, а на отримання кращих показників потужності та енергоефективності в змішаному циклі роботи. Тобто, близькому до реального використання. Цю версію підтверджує зниження максимальних частот ядер. Продуктивне Cortex X2 має максимальну частоту 2,59 ГГц, а X1 в Exynos 2100 – 2,91 ГГц.

Три ядра Cortex A78 працюють на частоті до 2,5 ГГц, а Cortex A55 – до 1,73 ГГц. Ці показники також нижче аналогічних кластерів в Exynos 2100. До речі, графічний процесор нового чіпа Exynos 2200 може виявитися кращим у своєму класі. Перші бенчмарки GPU AMD mRDNA показують багатообіцяючі результати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.