Смартфони

5 особливостей старих iPhone, які мені не хочеться бачити в нових

Share

Навесні 2021 року його представила iMac 24. На екрані революційного пристрою було написано «Hello». Така ж напис було зображено на екрані першого покоління iMac. 

Це стосується і дизайну. Кольори як у того ж iMac 24 були у першого покоління цієї лінійки моноблоків. У 2020 році вийшов модельний ряд iPhone 12 з гострими торцями як у iPhone 4. І судячи з просочування інформації про iPhone 14, компанія не зупиниться і продовжить оновлювати дизайн за формулою «нове – добре забуте старе». 

Нижче – п’ять дизайнерських елементів, які колись застосовувалися в iPhone, але їх не хотілося б бачити в майбутньому 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старі кнопки гучності

Один з елементів, який може повернутися на смартфони Apple в 2022 році. З 2014 року кнопки регулювання гучності прямокутні, до цього вони були круглими, а на них були вигравірувані знаки «+» і «-», щоб було зрозуміло, де збільшення гучності, а де зменшення. 

Проблема цих кнопок – тактильно їх знайти складніше, ніж прямокутні, що піде в мінус ергономічність корпусу. Покажчики «+» і «-» теж більше не актуальні, з точки зору дизайну сучасні смартфони прагнуть до мінімалістичний. 

Втім, поява таких кнопок логічно – компанія повернулася до гострих бічних гранях, логічно повернути і ті кнопки. І тим не менше, прямокутні зручніше. 

Кнопка живлення зверху

Останнім смартфоном з такою кнопкою був iPhone SE. Проблема в тому, що з того часу розміри смартфони, які вважаються стандартними, збільшилися багаторазово. Параметри корпусу компактного айфона 2016 року – 123,8 x 58,6 x 7,6 мм. Для порівняння, у iPhone 12 – 146,7 x 71,5 x 7,4 мм. До верхнього торця такого смартфона банально не дотягнутися, не кажучи вже про iPhone 12 Pro Max. 

Кнопка живлення – на першому місці за частотою взаємодії, була на другий, коли Apple використовувала «Додому». Її переїзд з верхнього торця на правий боковий – закономірна зміна в період, коли діагоналі екранів почали стрімко зростати. Повертатися до старого рішенню немає сенсу. 

Кнопка «Додому»

У 2017 році здавалося, що iPhone 8 і 8 Plus будуть останніми смартфонами з фізичною кнопкою управління на передній панелі корпусу. У 2020-му Apple пішла на авантюру і випустила SE (2020) в корпусі того ж iPhone 8. 

Як не дивно, смартфон виявився успішним – найбільш продаваними моделями смартфонів Apple за результатами 2020 року стали iPhone 11 і iPhone SE (2020). Втім, там зіграло на руку збіг обставин – через пандемію коронавируса, який підкосив індустрію смартфонів, зріс продаж недорогих телефонів. 

В 2021 році фізична кнопка не потрібна. Датчик відбитка пальця можна вбудувати під екран або поєднати з клавішею живлення, крім того, Face ID – найнадійніший сканер особи на ринку, по надійності можна порівняти з Touch ID. Хочеться бути впевненим, що ідею випускати смартфон з широкою рамкою і клавішею на передній панелі компанія поховала. 

Округлена задня панель 

Дизайнерський елемент від iPhone 3G, чия поява буде логічним. У 2019 року в iPhone 11, 11 Pro і 11 Pro Max компанія зробила корпус товстішим, щоб поставити збільшені акумулятори. Компанія пішла проти принципів – її дизайнери завжди були впевнені, що тонкий корпус робить пристрій естетичніше і тактильно приємніше. 

Проблема в тому, що з такою особливістю смартфон виглядає несолідно і нагадує мило. Крім того, цей елемент застовпив за собою Android-сегмент, а фанати Apple приходять в лють, коли компанія щось копіює у конкурентів (згадуємо iPhone 6 і iOS 7). 

Антени на корпусі як у 6S

У 2015 році фанати Apple були моторошно незадоволені дизайном iPhone 6S. Все через неестетичних пластикових горизонтальних смужок, що псують враження від металевого корпусу. Як виявилося, рішення було обумовлено технічно – під ними ховалися антени, які не могли працювати крізь який не пропускає радіохвилі метал.

Причому, ці смуги Apple ставила не одне покоління. 7 і 7 Plus теж вийшли з ними, тільки вони були розташовані більш акуратно – ближче до торця, повторюючи вигин корпусу. У 2017 році компанія нарешті вирішила проблему – у iPhone 8, 8 Plus і X їх не було, і корпусу стали більш мінімалістичним. 

Смартфони прагнуть до мінімалістичний. Набагато приємніше дивитися на чисту задню панель з логотипом і камерою, ніж на горизонтальні смужки, що виділяються за кольором. Крім того, у 6S і 6S Plus був металевий корпус, а з 2017 року у смартфонів Apple у них скляне покриття, що відбиває світло. В цьому випадку пластикові смужки виглядатимуть ще більш громіздко. На щастя, компанія вирішила проблему з ними. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024