Флагманські смартфони Sony, Xiaomi і Google Pixel порівняли за якістю камер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На YouTube-каналі “ЧЕСНИЙ БЛОГ” вийшло відео з оглядом можливостей камер трьох смартфонів.

Ведучий каналу Філ провів зйомку фото і відео на Sony Xperia 1 III , Xiaomi 11 Ultra і Pixel 4a 5G в різних умовах.

За якістю відео гірші результати показав смартфон фірми Sony. Наприклад, під час запису відео на фронтальну камеру під відкритим небом він робить задній фон повністю білим, на відміну від Xiaomi і Pixel. Тобто камера фокусує свою увагу виключно на людину, що не відображаючи небо ззаду. Xiaomi в цьому тесті автоматично змінює експозицію (зображення то темніє, то світлішає). По перенесенню кольорів лідером став китайський смартфон.

Під час зйомки відео на основну камеру у Sony з усіх виходять самі неприродні кольори. Найкраще картинка ведучому сподобалася на 11 Ultra. Ширококутова камера по стабілізації найкраще у Sony і Xiaomi. Передача кольору точно так же найгірше тут у Sony. А більш реалістичні відтінки виходять на смартфоні Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 4К при 60 кадрах в секунду Sony відрізняється від інших теж не в кращу сторону: хмари при зйомці сильно засвічуються.

При оптичному збільшенні більш якісна картинка виходить у Xiaomi. Те ж саме і зі стабілізацією: камера Sony злегка сіпається під час запису відео.

У темну пору доби та при недостатній освітленні у Sony виходить дуже темне зображення. Найякісніша кольору в таких умовах у Xiaomi.

В цілому, однак, робить висновок Філ, Sony знімає за якістю близько до Xiaomi і Pixel. Різниця між ними вже не така значна. Та й взагалі, додає провідний, камера Sony передбачає установку всіх налаштувань вручну.

За фотографіями не все так однозначно. У Sony немає спеціального режиму для нічного неба – зірки можна знімати тільки через витримку. При цьому фото у нього виходить максимально близьким до реальності, а в плані естетики найкраще зображення на Pixel.

Разом з тим під час фотографування магазинів і архітектури вночі і ввечері деталі видно дуже чітко у Sony.

В портретному режимі смартфон Google робить бліді фотографії в порівнянні з іншими смартфонами. Але по деталізації він знову виграє.

При зйомці портрета проти сонця на ширококутну камеру Sony з Pixel дають не особливо яскраві і насичені фотографії. І в цьому випадку лідирує вже 11 Ultra, незважаючи на те що риси обличчя вона злегка витягає.

Також під час зйомки проти світла на Sony сильно засвічується небо, іноді те ж саме буває і на Xiaomi. А краще за все воно відображено виявилося на Pixel. У вечірній портретній зйомці кращим стає теж апарат компанії Google, як і при зйомці в приміщенні.

Автомобіль на тлі заходу вийшов найгірше за кольорами з трійки у Sony (затемнені фото). При цьому широкоугольная камера у цього смартфона забезпечує відмінну деталізацію.

Природа у день ​​виходить практично однаковою у всіх трьох варіантах, а Селфі проти сонця – у всіх по-різному. За деталізації – у Sony, в цілому – у Pixel. У складних умовах (при слабкому освітленні і проти джерела світла) прекрасні результати показує вже Xiaomi 11 Ultra.

За підсумками огляду Філ сказав, що SONY за якістю фото дуже радує. Режим HDR у нього не завжди добре працює (через це трапляються переосвітлення і затемнення), проте деталізація відмінна.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.