Справжній Nokia 10 з унікальною камерою вперше на зображеннях з усіх боків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Флагманський смартфон Nokia 9, анонс якого відбудеться в ході виставки MWC 2018 у кінці лютого, виявиться вже зовсім не таким флагманським, як всі чекають. Виною всьому є процесор Snapdragon 835, який вже частково застарів, тому що на ринку є більш просунута його версія, що носить назву Snapdragon 845. Проте, китайська HMD Global готує ще один флагман, який буде називатися Nokia 10, а представити його повинні в найближчі кілька місяців.

Перша інформація про телефон Nokia 10 з’явилася на початку цього року, тобто буквально кілька тижнів тому. Відразу ж стало відомо, що новинка зможе похвалитися  унікальною камерою з п’ятьма об’єктивами. Звучить неймовірно, але це насправді так. Інженери HMD Global встановлять в новий флагман класичну подвійну фотокамеру, але у якої будуть змінні додаткові лінзи і датчики. Таких виявиться три штуки.

Передбачається, що за рахунок такої камери Nokia 10 зможе забезпечити 4-кратний оптичний зум без втрати якості, покращений ефект розмиття, а також буде здатний похвалитися широким кутом огляду, що може виявитися особливо круто при зйомці панорам, коли в кадр потрапляє набагато більше всього. Як і всі дорогі телефони HMD Global, новинка отримає дорогу оптику від Carl Zeiss.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що Nokia 10, який сьогодні вперше показали на зображеннях з усіх боків, зможе похвалитися 5,8-дюймовим Super AMOLED-екраном без бічних рамок із співвідношенням сторін 18:9 і розширенням 2880 на 1440 пікселів (QHD+), топовим 8-ядерним процесором Snapdragon 845 з тактовою частотою 2,8 ГГц, графікою Adreno 630, 8 ГБ оперативної і 128 ГБ постійної флеш-пам’яті, п’ятикратною фотокамерою з роздільною здатністю 19 Мп і 13 Мп подвійною фронтальною камерою, а також роз’ємом USB Type-C другого покоління.

Цінник смартфона Nokia 10, за даними від ряду джерел, складе $ 990, тобто новинка буде коштувати в США стільки ж, скільки Apple просить за базову модифікацію телефону iPhone X, оснащену 64 ГБ накопичувачем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.