Розкрито всі секрети iPhone 13

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий модельний ряд iPhone 13 повинен вийти вже буквально за два тижні, і зараз у Мережі вже достатньо витоків даних про нові смартфони Apple, щоб сформувати думку про них. Модельний ряд iPhone 13 виглядатиме так само, як минулорічний: він включатиме модель mini з діагоналлю 5.4 дюйма, стандартну номерну та Pro-версію з діагоналлю 6.1 дюйма, а також варіант Pro Max з діагоналлю 6.7 дюйма.

В цілому моделі не будуть сильно відрізнятися від тих, які ми бачили минулого року та які залишаються актуальними досі, але змін буде досить багато. Очікується, що смартфони отримають покращену камеру, швидший процесор Apple A15 з підтримкою роботи в мережах п’ятого покоління, а також зменшений виріз під систему датчиків True Depth.

Дизайн

iPhone 13 не зазнають значних змін в плані дизайну у порівнянні з iPhone 12 – це оновлення буде достатньо мінорним. Більше того, деякі аналітики через відсутність значних змін навіть стверджували, що ми побачимо не iPhone 13, а iPhone 12S (як відомо, такою буквою Apple називає моделі з незначними, у порівнянні з попередниками, змінами).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стандартний iPhone 13 отримає основну камеру з двома сенсорами, як і iPhone 12, але вони будуть розташовані не вертикально, а по діагоналі (це саме стосується й iPhone 13 mini). Скоріш за все, це рішення викликано необхідністю більшої кількості місця у корпусі для розташування системи стабілізації Sensor-Shift.

Дуже важливим покращенням стане зменшений виріз під систему датчиків True Depth, завдяки чому користувачі будуть отримувати більшу ефективну площу дисплея. Ці дані були підтверджені витоком з фотографіями захисного скла для iPhone 13, на яких демонструється цей зменшений виріз.

Апаратне забезпечення

У iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max повинні з’явитися LTPO-дисплеї ProMotion з частотою оновлення 120 Гц, що зробить їх першими такими моделями серед iPhone. Окрім цього, є можливість того, що компанія Apple додасть у iPhone 13 підтримку технології Always-On Display, яка вже є на Apple Watch.

За роботу iPhone 13 буде відповідальний флагманський чіпсет Apple A15, що буде виготовлятися за нормами техпроцесу 5нм+. У чіпсет буде інтегрований новий модем зв’язку 5G Snapdragon X60. Майбутні iPhone також будуть оснащуватися модемами Snapdragon X65 та Snapdragon X70.

За автономність у iPhone 13 Pro Max буде відповідальний акумулятор об’ємом 4352 мАг, у iPhone 13 та iPhone 13 Pro – 3095 мАг, а iPhone 13 mini – 2406 мАг (у попередньому поколінні вони складали 3687 мАг, 2815 мАг та 2227 мАг, відповідно). У iPhone 13 буде використовуватися швидка зарядка потужністю 25W.

Камера

Очікується, що iPhone 13 Pro Max отримає більший сенсор, ніж інші моделі, при цьому у нього та у інших iPhone 13 буде підтримка технології Sensor-Shift, що буде забезпечувати кращий автофокус та стабілізації зображення. Також слід зазначити, що iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max отримає відчутно більший основний блок камери, ніж його попередник, а у iPhone 13 та iPhone 13 mini сенсори будуть розташовані у основному блоку по діагоналі.

Також є інформація про те, що Pro-моделі iPhone 13 повинні отримати оновлені ультраширокі модулі з кращою зйомкою при низькому рівні освітленості та покращеним автофокусом. В цілому найбільші зміни торкнуться камер саме у Pro-моделях, хоча і у стандартному та mini-варіанти вони повинні відбутися.

Нововведення, яких не слід очікувати

Вже достатньо довгий час поширюється інформація про те, що в компанії Apple планують презентувати смартфон без роз’ємів, що буде підтримувати лише бездротову зарядку. У модельному ряду iPhone 13 таких нововведень точно не очікується, окрім цього, у Apple попереду ще довга дорога по покращенню поки недосконалого MagSafe, на який було достатньо багато скарг користувачів.

Також не слід очікувати переходу модельного ряду iPhone на роз’єм USB-C. Деякі аналітики стверджують, що Apple поки не підтримує цю ідею з двох причин: USB-C відкритий, внаслідок чого вони стануть менше заробляти на аксесуарах, а також менш стійкий до вологи, ніж Lightning. Окрім цього, Apple не зможе контролювати якість кабелів через програму MFI при використанні USB-C.

Піддисплейного сканера відбитків пальців, на жаль, також не буде. У Мережі з’являлося достатньо багато даних про те, що компанія Apple тестує піддисплейний сканер відбитків пальців, але, згідно зі словами багатьох авторитетних аналітиків, у Apple вирішили сфокусувати увагу на Face ID та створенні піддисплейної версії цієї системи сенсорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.