Apple придумала новий спосіб управління смартфоном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Apple задумалися про новий спосіб взаємодії з мобільними пристроями. Відповідно до одного з останніх патентів, інженери американської компанії розглядають можливість управління смартфоном і смарт-годинниками за допомогою подиху на них.

У патенті йдеться, що користувач міг би переміщатися по призначеному для користувача інтерфейсу і виконувати різні дії, просто дуючи на мобільний пристрій. Згідно з текстом документа, це повинно допомогти власникам iPhone і Apple Watch, оскільки гаджет знаходиться в одній руці, а для взаємодії з ним часто необхідно задіяти другу, що не завжди можливо. Новий спосіб управління міг би вирішити цю проблему.

Цікаво, що реалізація подібного методу здається досить простою. Так, пристрій виявляє зміни тиску, враховуючи дані з гіроскопа і акселерометра, щоб зрозуміти, чи навмисно користувач дме на нього. Це дозволило б запобігти помилкові спрацьовування під час бігу, подуву вітру або коли людина просто зітхнув в сторону гаджета.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не виключено, що подібна функція могла б з’явитися в iPhone і Apple Watch в якості додаткового способу взаємодії з пристроєм для людей з обмеженими можливостями. Правда, далі патенту ця ідея може нікуди і не піти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.