Знайдений незвичайний спосіб «розгону» старих моделей iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple неодноразово звинувачували в навмисному уповільненні застарілих моделей фірмових смартфонів. Чергове підтвердження цієї теорії знайшли китайські користувачі iPhone – і опублікували цікаву інструкцію по обходу прикрого обмеження без зміни прошивки і інших «танців з бубном».

Раніше уряд Франції оштрафувало Apple за примусове уповільнення смартфонів шляхом зниження частоти процесора. За рішенням суду американська компанія була змушена відключити програмні обмеження роботи чіпа, хоча і продовжувала наполягати на тому, що це негативно впливає на автономність смартфона, акумулятор якого з часом втрачає ємність.

Цим «Лайфхак» скористалися деякі власники iPhone з Китаю. За їх словами, якщо змінити країну в регіональних настройках на Францію, старий iPhone дійсно починає працювати швидше. Так, до «переїзду» iPhone 7 набрав в Geekbench 286 632 бали, а після – 298 321 бали. На переконання авторів експерименту, приріст потужності здійснюється саме за рахунок підвищення продуктивності процесора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Примітно, що така можливість доступна тільки власникам старих моделей смартфонів Apple. Наприклад, той же дію, вироблене над iPhone 12 Pro, не дало ніякого видимого результату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.