DxOMark про екран iPhone 12: жовтить і недостатньо плавний

Напередодні швидкої презентації нових смартфонів Apple експерти лабораторії DxOMark зробили детальний огляд дисплея торішнього iPhone 12. Дивно, але за підсумками тестів апарат не потрапив навіть у топ-15 загального рейтингу і отримав меншу оцінку, ніж iPhone 12 Pro з практично ідентичним екраном.

iPhone 12 (зверху зліва), Samsung Galaxy S21 Ultra (зверху справа), Xiaomi Mi11 (знизу справа), iPhone 12 Pro (знизу ліворуч)

Відразу варто відзначити, що в iPhone 12 встановлений 6,1-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 2532х1170 пікселів і частотою оновлення 60 Гц. Це точно така ж матриця, що і в iPhone 12 Pro, з тією лише різницею, що в «Прошці» максимальна яскравість в стандартному режимі складає 800 кд / м², а в базовій моделі – 625 кд / м². Однак при відтворенні HDR-контенту в обох випадках пікова яскравість сягає 1200 кд / м².

Протестувавши екран iPhone 12 в різних умовах, переглядаючи на ньому найрізноманітніший контент, фахівці DxOMark відзначили хорошу регулювання яскравості і контрастності в усіх умовах, відмінну видимість навіть під прямими сонячними променями, мінімальні спотворення в іграх і дуже плавні світлові і колірні переходи.

iPhone 12 (зверху зліва), Samsung Galaxy S21 Ultra (зверху справа), Xiaomi Mi11 (знизу справа), iPhone 12 Pro (знизу ліворуч)

До недоліків екрану базового iPhone 12 експерти віднесли помітний відхід балансу білого в теплі тони і занадто низьку автоматичну яскравість в більшості сценаріїв. Крім того, був відзначений недолік плавності в браузері, іграх і галереї, а активація нічного режиму сильно впливає на яскравість і перенесення кольорів.

Apple iPhone 12 

За підсумками всіх тестів екран iPhone 12 отримав 85 балів. Для порівняння, у iPhone 12 Pro це 87 бали, а у iPhone 12 Pro Max – 88 балів. За словами експертів DxOmark, в iPhone в цілому встановлений якісний екран, але йому явно не вистачає плавності. До основних недоліків також відносять «жовтизну» картинки і занижену яскравість в автоматичному режимі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.