Еталонний смартфон Qualcomm увірвався в топ-5 камерофонів DxOMark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представлений в липні флагманський смартфон для інсайдерів пройшов тестування камери в DxOMark. Експерти оцінили можливості зйомки пристрої в самих різних умовах – і за результатами випробувань оригінальний гаджет зайняв одну з верхніх рядків у фірмовому рейтингу камерофонів.

Основна камера апарату під назвою Smartphone for Snapdragon Insiders представлена ​​трьома датчиками з дозволом 64 (Sony IMX686, f / 1.8), 12 і 8 Мп. Гаджет здатний знімати з 3-кратним оптичним наближенням і записувати відео в якості 8K @ 30 fps.

За словами експертів, практично в будь-яких умовах зйомки смартфон демонстрував швидку і безпомилкову роботу автофокусу. Камера добре контролювала рівень шуму, а фотографії при перегляді в галереї не відрізнялися від «живої» картинки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіть при поганому освітленні гаджет «витягував» широкий динамічний діапазон, точну передачу балансу білого, а при зйомці відео зберігалася висока яскравість і чіткість зображення як на вулиці, так і в приміщенні.

До мінусів моделі були віднесені помилки в підрахунку значень контрасту в деяких сценах і локальні втрати текстури об’єкта. Крім того, на частині фотографіях спостерігалася неточна передача кольору (легкий рожевий відтінок), а при слабкому освітленні і зйомці на телеоб’єктив – недолік балансу білого. Ці ж недоліки виявлялися і при запису відео в аналогічних умовах.

За підсумками тестування смартфон набрав 133 бали, посівши п’яте місце у зведеному рейтингу DxOMark, поступившись три бали HUAWEI Mate 40 Pro. Лідером списку як і раніше залишається флагманський HUAWEI P50 Pro з результатом в 144 бали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.